Reseptit
yli 60 min
6

Vietnamilainen liha-kurpitsapata

Vietnamilainen liha-kurpitsapata vaatii pitkän kypsennysajan, mutta palkitsee ruokailijan upealla maullaan. Five spice -maustetta löytyy etnisistä ruokakaupoista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
900 g naudan ulkopaistia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl five spice -maustetta
1 tl mustapippuria
2 sitruunaruohoa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
1rkl tummaa sokeria

kastike:

4 banaanishalottisipulia
2 vihreää chiliä
4 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
4 porkkanaa
1 kanelitanko
2 tähtianista
2 kaffirlimetin lehteä
6 dl lihalientä
450 g kurpitsaa
2 rkl öljyä
5 basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Puhdista liha ja kuutio. Yhdistä muovipussissa lihat, jauhot, mausteet, paloiteltu sitruunaruoho, hienonnettua valkosipuli, soija ja sokeri. Anna marinoitua noin tunti.

2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chilit, ota siemenet pois ja viipaloi. Pese ja kuutioi tomaatit.

3. Kuumenna öljy pannulla. Paista lihat kahdessa tai kolmessa erässä kullanruskeiksi. Lisää sipulit ja chilit, kuullota hetki. Lisää kaikki loput ainekset ja anna kiehua pari minuuttia, sekoita hyvin. Peitä foliolla tai kannella ja paista uunissa noin tunti.

5. Kuori kurpitsa, ota siemenet pois ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi. Ota pata pois uunista ja lisää kurpitsat, sekoita kunnolla. Laita takaisin uuniin ilman kantta ja paista vielä 1–1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Koristele hienonnetuilla basilikanlehdillä. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Myös nämä lihapadat syntyvät hitaasti hautuen:

Marokkolaista lihapataa ja couscousia

Marokkolainen lihapata

juures-lihapata

Juures-lihapata

ranskalainen burgundinpata

Ranskalainen burgundinpata

Ruoka.fi: Mausteinen lihapata

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vietnamilainen liha-kurpitsapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X