Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Villiyrttikastike

Villiyrttikastike sekoitetaan kuusenkerkistä, vuohenputkista ja nokkosesta. Vihervoimainen yrttikastike sopii vaikka lampaan kaveriksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Viliyrttikastike

  • 2-4 rkl villiyrttiseosta
  • 4 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä

Villiyrttiseos

  • 2 dl kuusenkerkkiä
  • 2 rkl kuivattuja vuohenputkenlehteä jauhettuna
  • 2 rkl kuivattua nokkosjauhetta
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Villiyrttikastike tehdään helposti näin:

  1. Valmista villiyrttiseos soseuttamalla kaksi desilitraa kuusenkerkkiä, kaksi ruokalusikallista kuivattuja ja jauhettuja vuohenputkenlehtiä, kaksi ruokalusikallista nokkosjauhetta, kahdeksan valkosipulinkynttä, kaksi desilitraa rypsi- tai oliiviöljyä ja ruokalusikallinen suolaa tehosekoittimessa.
  2. Sekoita kahdesta neljään ruokalusikallista villiyrttiseosta, neljä desilitaa maustamatonta turkkilaista jugurttia, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä neljä ruokalusikallista oliiviöljyä. Lorauta päälle lopuksi vähän öljyä.
  3. Tarjoa villiyrttikastike lampaan ja perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: 5 ohjetta: nappaa Sami Tallbergin vinkit villiyrttien käytön aloittamiseen

Lue myös Anna.fi: Kerää salaattiainekset ja villiyrtit luonnosta – 10 ilmaista herkkua


Kommentoi

Kommentoi juttua: Villiyrttikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.