Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Villiyrttisuola

Villiyrttisuola tehdään kuivatuista villiyrteistä ja merisuolasta. Itse tehty maustesuola sopii kesäruokien maustamiseen tai lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Villiyrttisuola

  • 1 dl nokkosta, litulaukkaa, vuohen­putkea tai villiruohosipulia kuivattuna
  • 2 dl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Villiyrttisuola tehdään helposti näin:

1. Kuivaa nokkonen, litulaukka, vuohenputki tai villiruohosipuli sieni- tai kasviskuivurissa. Tarvitset kuivattuja villiyrttejä desilitran verran. Yrtit kuivuvat noin 40 asteessa muutamassa tunnissa.

3. Sekoita desilitra kuivattua nokkosta, litulaukkaa, vuohen­putkea tai villiruohosipulia ja kaksi desilitraa karkeaa merisuolaa tehosekoittimen sekoituskulhossa. Käytä villiyrttisuola kesäruokien maustamiseen tai anna lahjaksi.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Kala namak ällistyttää ja yllättää – musta suola maistuu ihan kananmunalta

Lue myös Anna.fi: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Villiyrttisuola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.