Reseptit
30-60 min
6

Himahella

Vispipuuro jouluisella twistillä

Perinteinen vispipuuro saa uuden, jännän makuvivahteen tähtianiksesta ja vaniljasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l pakastepuolukoita ja/tai karpaloita
1 1/2 l vettä
1 dl glögitiivistettä
3 tähtianista
1/2 vaniljatanko
1 - 1 1/2 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 1/4 dl mannasuurimoita

Valmistusohje

 1. Mittaa vesi ja marjat kattilaan, pane joukkoon tähtianis ja vaniljatanko. Keitä marjoja noin 15 minuuttia, jotta mausteet irrottavat makuaan mehuun.
2. Paseeraa marjaseos siivilän läpi ja mittaa saamasi mehu. Vispipuuroon käytetään 1 1/2 dl mannasuurimoita litralle nestettä.
3. Lisää mehuun glögitiiviste, sokeri ja suola.  Aloita pienemmällä sokerimäärällä ja lisää tarvittaessa, sillä glögitiivisteiden makeus vaihtelee. Sekoita kunnes sokeri sulaa. Vispilöi kiehuvaan mehuun mannasuurimot ja keitä puuroa viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
4. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa puuro sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.
5. Tarjoa (kasvispohjaisen) maidon kanssa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vispipuuro jouluisella twistillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X