Vispipuuro ohje rakastettuun klassikkoon
Vispipuuro tehdään yleisimmin puolukoista, mutta punaiset viinimarjat sopivat vispipuuroon yhtä hyvin. Jos haluat vispipuuroon makeutta, lisää puuroon vadelmia tai mansikoita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Vispipuuro ohje
- 6 dl vettä
- 2 dl puolukoita tai punaisia viinimarjoja
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl mannasuurinoita
- 1 dl leseitä
- ¼ tl suolaa
Tarjoilu
- 6 dl rasvatonta tai kevyt maitoa
Valmistusohje
Vispipuuro ohje – näin teet kuohkean vispipuuron:
- Keitä puolukoita vedessä, kunnes ne vaalenevat. Aikaa kuluu 5-15 minuuttia.
- Soeuta marjaseos sileäksi sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi marjaseoksesta kuoret pois, niin saat puurosta kuohkeaa. Mausta sokerilla.
- Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan marjaseokseen ja keitä 2-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää leseet ja ripaus suolaa.
- Käännä levy pois päältä ja anna vispipuuron tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.
- Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai käsin.
- Nauti vispipuuro kylmän maidon kanssa.
Lue myös: Vanilja-punaherukka-vispipuuro
Lue myös Anna.fi: Mustaherukka-vispipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vispipuuro ohje rakastettuun klassikkoon
Teen usein vispipuuron punaherukoista ( marjat jätän kuorineen) ja käytän tummia mannasuurimoita, sokeria, vaniljasokeria ja ripaus suolaa. Leseitä en ole lisännyt, täytyypä kokeilla. Puurosta saa tosi hyvää ja kuohkeaa jos sen tosiaan vatkaa vähän jäähtyneenä. Meillä vispipuuro on lastenlasten herkkua.