Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vohvelitaikina vichy

Vohvelitaikina on ihanan kuohkea, siitä pitää huolen vichy. Vohvelit voi tarjota niin makeana jälkiruokana kuin suolaisena ateriana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vohvelitaikina vichy

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • (2 rkl sokeria)
  • (1 tl vaniljasokeria)
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1 dl vichyä

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vohvelitaikina vichy valmistuu helposti näin:

  1. Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neljä desilitraa maitoa. 
  2. Sekoita neljä desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne vispaten kananmuna-maitoseokseen. Jos teet makeita vohveleita, lisää myös kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää 50 grammaa sulatettua voita. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sekoita taikinaan desilitra vichyä juuri ennen paistamista.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. 

Vinkki! Tarjoa vohvelit suolaisina esimerkiksi blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön ja marjojen tai vaikkapa banaaniviipaleiden sekä itse tehdyn nutellan kera.

vohvelitaikina vichy

Lue myös Anna.fi: Rapeat tattarivohvelit ja savukala-cheddartäyte


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina vichy

Lukija505224

Kuinka monta vohvelia ohjeesta tulee?

Ulla / Kotilieden toimitus

Heippa!

Kiitos kommentista! Reseptin alussa lukee, että tästä pitäisi tulla noin 8 vohvelia.

Terkuin Ulla Kotilieden toimituksesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.