Vohvelitaikina vichy
Vohvelitaikina on ihanan kuohkea, siitä pitää huolen vichy. Vohvelit voi tarjota niin makeana jälkiruokana kuin suolaisena ateriana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vohvelitaikina vichy
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- (2 rkl sokeria)
- (1 tl vaniljasokeria)
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl vichyä
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vohvelitaikina vichy valmistuu helposti näin:
- Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neljä desilitraa maitoa.
- Sekoita neljä desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne vispaten kananmuna-maitoseokseen. Jos teet makeita vohveleita, lisää myös kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää 50 grammaa sulatettua voita. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sekoita taikinaan desilitra vichyä juuri ennen paistamista.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa vohvelit suolaisina esimerkiksi blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön ja marjojen tai vaikkapa banaaniviipaleiden sekä itse tehdyn nutellan kera.
Lue myös Anna.fi: Rapeat tattarivohvelit ja savukala-cheddartäyte
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vohvelitaikina vichy
Kuinka monta vohvelia ohjeesta tulee?
Heippa!
Kiitos kommentista! Reseptin alussa lukee, että tästä pitäisi tulla noin 8 vohvelia.
Terkuin Ulla Kotilieden toimituksesta