Vokatut kesäkasvikset
Kesän ensimmäiset juurekset, sokeriherneet ja pavut sopivat vokkiin. Pienet juurekset vain pestään pesu. Paahdetut kasvikset saavat pirteää potkua inkivääri- ja sitruunaruohotahnalla sekä valkosipulilla maustetusta soijakastikkeesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Vokatut kesäkasvikset:
- erilaisia kesäkasviksia, kuten:
- pieniä kesäjuureksia (porkkanoita, punajuuria)
- pieniä kesäsipuleita
- paprikaa
- kesäkurpitsaa
- sokeriherneen palkoja
- kukka- tai parsakaalia
- parsanvarsia
- papuja
mausteliemi
- ½ tl inkivääritahnaa
- ½ tl sitruunaruohotahnaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- ½ dl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Vokatut kesäkasvikset valmistuvat helposti näin:
1. Puhdista ja paloittele kasvikset. Pienille juureksille riittää hyvä pesu. Harvennusporkkanat ja -punajuuret sopivat hyvin vokattaviksi. Paahda kasvikset reiällisessä grillivokkipannussa.
2. Sekoita mausteliemi ja kaada paahtuneet kasvikset liemeen. Tarjoa lisukkeena.
Katso myös: Kasvissyöjän grilliherkut – näihin ruokiin ihastuvat kaikki!
Katso myös Anna.fi/ruoka:Kesäkasviscurry
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vokatut kesäkasvikset