Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Vokatut kesäkasvikset

Kesän ensimmäiset juurekset, sokeriherneet ja pavut sopivat vokkiin. Pienet juurekset vain pestään pesu. Paahdetut kasvikset saavat pirteää potkua inkivääri- ja sitruunaruohotahnalla sekä valkosipulilla maustetusta soijakastikkeesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
erilaisia kesäkasviksia, kuten:
pieniä kesäjuureksia (porkkanoita, punajuuria)
pieniä kesäsipuleita
paprikaa
kesäkurpitsaa
sokeriherneen palkoja
kukka- tai parsakaalia
parsanvarsia
papuja

mausteliemi

0.5 tl inkivääritahnaa
0.5 tl sitruunaruohotahnaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
0.5 dl öljyä
1 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele kasvikset. Pienille juureksille riittää hyvä pesu. Harvennusporkkanat ja -punajuuret sopivat hyvin vokattaviksi. Paahda kasvikset reiällisessä grillivokkipannussa.

2. Sekoita mausteliemi ja kaada paahtuneet kasvikset liemeen. Tarjoa lisukkeena.

Lue myös: Kasvissyöjän grilliherkut – näihin ruokiin ihastuvat kaikki!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vokatut kesäkasvikset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X