Reseptit
alle 30 min
10

Vuohenjuustobruschettat

Vuohenjuusto ja krassipesto ovat kuin luodut toisilleen. Krassipesto säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 patonki
300 g vuohenjuustoa (chevre)

Krassipesto

0.5 dl pinjansiemeniä
1 ruukku tuoretta krassia
½ ruukku tuoretta basilikaa
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
noin 1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vuohenjuustobruschettat tarjotaan aterian alkupalaksi. Maukkaat leipäset päällystetään vuohenjuustolla ja omatekoisella krassipestolla. Ylimääräinen pesto säilyy puhtaaseen purkkiin säilöttynä jääkaapissa noin viikon.

1. Valmista ensin krassipesto. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Nosta suurin osa krasseista teholeikkuriin, mutta säästä muutama oksa koristeluun. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja valkosipulinkynsi. Lisää öljy ja mausta suolalla ja pippurilla ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.

2. Viipaloi patonki ja levitä uunipellille. Viipaloi vuohenjuusto ja nosta leipäviipaleille. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia tai, kunnes juusto hieman sulaa ja saa kauniin värin.

3. Nostele krassipesto lämpimien juustoleipien päälle ja koristele krassinoksilla.

Kokeile myös muita maukkaita alkuruokia:
Lohicrostinit
Katkarapusalaatti
Guacamolemunat
Ruoka.fi: Tomaatti-pestobruschetta

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuohenjuustobruschettat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X