Reseptit
30-60 min
4

Vuohenjuustopannarit ja mätivaahtoa

Vuohenjuustopannarit sopivat alkupalaksi hienommallekin illalliselle. Hienostunut mätivaahto kruunaa herkun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vuohenjuustopannarit:

1 pkt (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
5 rkl tattarijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl sulatettua voita
1 1/2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Mätivaahto:

100 g siian mätiä
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
4 rkl mätitahnaa
2 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
2 rkl sitruunan mehua
1 1/2 dl rypsiöljyä

Paistamiseen:

voita

Lisäksi:

ruohosipulia

Valmistusohje

1. Nosta mäti sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin. Nosta mäti valumaan kahta tuntia ennen tarjoamista siivilään. Valmista pannaritaikina. Vatkaa kulhossa vuohenjuusto, puolet maidosta ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää loppu maito, sekoitettu voi-hunaja-seos ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.

2. Paista kuumalla ohukaispannulla voissa pieniä pannareita. Pidä lämpiminä lautasella folion alla.

3. Poista leivistä reunat. Liota leipäviipaleita kädenlämpöisessä vedessä (1⁄2 litraa) 5 minuuttia. Purista huolella kuiviksi vedestä ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää mätitahna, valkosipulinkynnet, kuorittu ja paloiteltu salottisipuli sekä sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Valuta lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana koneen samalla käydessä. Kaavi seos kulhoon ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen mätiä.

4. Tarjoile pannarit mätivaahdon, mädin ja hienonnetun ruohosipulin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.

blini

Blinit

blinipiirakka

Blonditiinan blinipiirakka

helpot blinit

Helpot blinit

Anna.fi: Blinipannari

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuohenjuustopannarit ja mätivaahtoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X