Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuohenjuustopannarit ja mätivaahto

Vuohenjuustopannarit sopivat alkupalaksi hienommallekin illalliselle. Hienostunut mätivaahto kruunaa herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vuohenjuustopannarit

  • 1 pkt (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl tattarijauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Mätivaahto

  • 100 g siian mätiä
  • 4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 4 rkl mätitahnaa
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

Paistaminen

  • 4 rkl voita

Koristelu

  • 1 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

Vuohenjuustopannarit tehdään helposti näin:

1. Nosta mäti sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin. Nosta mäti valumaan kahta tuntia ennen tarjoamista siivilään. Valmista pannaritaikina. Vatkaa kulhossa vuohenjuusto, puolet maidosta ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää loppu maito, sekoitettu voi-hunaja-seos ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.

2. Paista kuumalla ohukaispannulla voissa pieniä pannareita. Pidä lämpiminä lautasella folion alla.

3. Poista leivistä reunat. Liota leipäviipaleita kädenlämpöisessä vedessä (1⁄2 litraa) 5 minuuttia. Purista huolella kuiviksi vedestä ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää mätitahna, valkosipulinkynnet, kuorittu ja paloiteltu salottisipuli sekä sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Valuta lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana koneen samalla käydessä. Kaavi seos kulhoon ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen mätiä.

4. Tarjoa vuohenjuustopannarit mätivaahdon, mädin ja hienonnetun ruohosipulin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/2017.

blini

Blinit

blinipiirakka

Blonditiinan blinipiirakka

helpot blinit

Helpot blinit

Anna.fi: Blinipannari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuustopannarit ja mätivaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.