Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttitäytetyt kuharullat

Kuharullat saavat maukkaan täytteen yrteistä ja parmesaanijuustosta. Pannulla paistetut kalarullat ovat viikonloppuruokaa parhaimmillaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kuharullat

  • 4 kuhafileetä
  • ¼ tl suolaa ja rouhittua valkopippuria

Yrttitäyte:

  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi sitruunabasilikaa ja ruohosipulia
  • 1 dl parmesaaniraastetta

paistamiseen:

  • voita

Tillimuusi:

  • 5 isoa jauhoista perunaa, esimerkiksi Rosamunda
  • 50 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • ¼ tl suolaa

Kirvelikastike:

  • 1 salottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • ¼ tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 50 g voita
  • 2 rkl hienonnettua kirveliä

Valmistusohje

Kuharullat tehdään helposti näin:

1. Tee kalafileiden ruotojonojen kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ne irti. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Hienonna yrtit ja sekoita parmesaaniraasteen kanssa tasaiseksi karkeaksi tahnaksi. Nosta fileille yrtti juustoseosta, kietaise fileet rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla tai sido ohuella puuvillalangalla.

2. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tasaiseksi. Vatkaa kuohkeaksi voin, kerman ja tillin kanssa. Mausta ripauksella suolaa.

3. Valmista kastike. Hienonna salottisipuli hyvin hienoksi ja keitä valkoviinin kanssa muutama minuutti. Lisää kerma ja keitä kastiketta hetki kokoon. Vatkaa joukkoon kylmät voinokareet ja hienonnettu kirveli.

4. Paista kalakääröt voissa. Nosta kansi tai folio pannun päälle, jotta kalakääröt kypsyvät myös sisältä. Tarjoa tillimuusin ja kirvelikastikkeen kanssa.

Katso myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttitäytetyt kuharullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.