Ruoka

Elli inspiroituu ja leipoo suklaapatukoista – vadelmajogurtti-suklaabrita kerää kehuja somessa

Vadelmajogurttisuklaa hurmaa britakakussa. Huiman somesuosion leivontatilillään kasvattanut Elli Leppänen paljastaa reseptinsä salaisuuden.

Ristiäiskattauksesta se alkoi. Oli vuosi 2006 ja eurajokelainen Elli Leppänen, nyt 42, halusi suunnitella täydellisesti yhteen sopivan juhlapöydän. Olivathan kyseessä esikoisen ristiäiset, ja leipomisesta Elli oli koko ikänsä tykännyt.

”Jo teininä leivoin muotokakkuja syntymäpäiviksi ja leivoin mielelläni. Ristiäiskakun päälle marenkikoristetta tehdessäni leivontakärpänen iski lopullisesti,” Elli kertoo.

Puraisu olikin kova, sillä leivontainnostus elää ja voi hyvin vielä tänäkin päivänä, lähes 18 vuotta myöhemmin. Lapsia on esikoisen jälkeen syntynyt kaksi lisää, ja heillä on etuoikeus pyytää äidiltään joka vuosi synttärikakuksi mitä ikinä vain keksivätkään. Äiti on aina toteuttanut heidän toiveensa.

”Eräille synttäreille tein Ankkalinna-aiheisen pöydän. Pääkakku oli Pluton muotoinen, ja jokainen pöydän muu kakku ja tarjottava joku muu Ankkalinnan hahmo.”

Helpot ja herkulliset reseptit suosion salaisuus

Leivontaharrastustaan Elli jakaa Instagram-tilillään @withchocolatechips, jolla on huimat 50 tuhatta seuraajaa ja vankka fanikunta. Suosionsa salaisuudeksi Elli veikkaa reseptiensä helppouden ja yksinkertaisuuden. Mitään monimutkaista ei väkerrellä, vaan simppeleitä, keneltä tahansa kotileipurilta onnistuvia leivonnaisia. Jotka tietenkin maistuvat älyttömän hyviltä, ja ovat vielä näyttäviä ja kauniita katsella.

”Meillä itse kullakin on tänä päivänä aika kiireinen arki ja elämä hetkistä. Sen keskellä helpot ja yksinkertaiset reseptit puhuttelevat ihmisiä. Leipominen on varmaan monelle muullekin kuin minulle rentoutumiskeino arjen keskellä”, Elli tiivistää.

Herkullisiä värejä ja leipomuksia pursuileva Insta-tili saa kysymään, mistä kaikkialta ideat monipuolisiin resepteihinsä ovat peräisin. Vastaus on lyhyt ja ytimekäs: mistä vain. Useimmat ideat syntyvät lennosta, tuosta vaan. Paikka voi olla vaikkapa kaupan karkkihylly tai pakasteallas tai oman kodin sohva. Inspiraatiota tarjoavat somen leivonta-aiheiset tilit ja videot.

Kun idea syntyy, Elli pyrkii kokeilemaan leivonnaista niin pian kuin mahdollista. Joskus resepti osoittautuu toteutuskelvottomaksi tai ainakin kehittelyä kaipaavaksi, mutta useimmiten kokeilusta syntyy uusi ja herkullinen, Insta-tilille päätyvä leivonnainen.

Lue myös: Koko Suomi leipoo -voittaja Tiia paljastaa 4 vinkkiä täydelliseen täytekakkuun – sano hyvästit valuvalle kuorrutteelle ja höttöiselle pohjalle!

Parasta leipomisessa on onnistumisen ilo

Harrastus on niin sanotusti vienyt vähintään pikkusormen, ellei koko käden, ja nykyisin Elli leipoo jopa kolme kertaa viikossa. Kolme lasta perheessä takaavat sen, etteivät leipomukset jää jääkaappiin pyörimään.

”Ei meillä silti joka päivä kakkuja syödä”, Elli sanoo ja nauraa.

Parasta leipomisessa on hänen mukaansa onnistumisen ilo. Syöminen seuraa perässä hyvänä kakkosena. Sen jälkeen kun Insta-tili alkoi vuosien myötä saada yhä enemmän seuraajia, Elli huomasi myös uuden iloa tuovan asian leipomisharrastuksessaan:

”Kun joku kertoo kokeilleensa reseptiäni ja tykänneensä siitä, tulen todella iloiseksi. Ja vielä enemmän, jos kuulen reseptini olevan jonkun lempiresepti. On mahtavaa, jos voin tuottaa jollekin samanlaista onnistumisen iloa kuin mitä itse leipomisesta saan!”

Lue myös Anna.fi: Vegaanisen kakun leipomisessa on omat niksinsä – näillä resepteillä ja vinkeillä onnistut

Elli Leppiniemi
Elli työskentelee koulukuraattorina, ja leivonta on työlle hyvää vastapainoa. © Elli Leppiniemi

Suklaapatukoista on moneksi: suosikkiresepti vadelmajogurtti-suklaabrita

Elli kertoo parhaimmiksi inspiraation lähteikseen erilaiset suklaapatukat. Niistä on syntynyt myös moni hänen hittiresepteistään, kuten viime äitienpäiväksi suunniteltu vadelmajogurttibritakakku. Sen inspiraationa toimi Ellin suosikkipatukoihin kuuluva Fazerin vadelmajogurttisuklaa.

Tätä leivonnaista Elli luonnehtii melko lailla täydelliseksi kakuksi, jossa on kaikki kohdallaan: maku, helppous ja näyttävä ulkonäkö.

”Britakakku ei sen kummempia koristeluja vaadi ollakseen kaunis. Kunhan muistaa vatkata marengin tarpeeksi paksuksi, niin hyvä tulee”, hän sanoo.

Vadelman, jogurtin ja suklaan yhdistelmän lyömättömyydestä kertoo, että Ellin vuosi sitten kehittelemät vadelmajogurttisuklaacookiet kuuluvat resepteihin, joista hän saa kaikkein eniten palautetta seuraajiltaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Elli inspiroituu ja leipoo suklaapatukoista – vadelmajogurtti-suklaabrita kerää kehuja somessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.