Ruoka

Gluteeniton marjapiirakka maistuu kaikille – nappaa talteen neljä suosittua ohjetta

Gluteeniton marjapiirakka maistuu keliaakikoille ja kaikille muille herkkusuille, sillä se ei juuri poikkea perinteisestä versiosta. Onko suosikkisi gluteeniton mustkikkapiirakka vai mamman marjapiirakka? Ota talteen helpot ohjeet.

Gluteeniton marjapiirakka on helppo, nopea, maukas ja mehevä tarjottava, joka sopii keliaakikoille. Raikkaan marjapiirakan kaverina maistuu vaniljajäätelö tai -kastike, mutta leivonnainen on ihanaa myös sellaisenaan nautittuna.

Lue myös: Gluteenittomat marjaherkut – katso herkulliset ohjeet

Piirakan voi leipoa yhtä hyvin pakastetuista ja tuoreista marjoista. Marjapiirakka taipuu moneen makuun. Klassinen mamman marjapiirakka, suussasulava mustikkapiirakka, kinuskilla kesytetty puolukkapiirakka ja toscapiirakalta mallia ottava marjapiiras – näissä neljässä leivonnaisissa kotimaiset marjat ovat kuin kotonaan. Ja ne leivotaan vieläpä kokonaan ilman gluteenia! 

1. Mustikoista leivottu gluteeniton marjapiirakka maistuu kaikille

Gluteeniton mustikkapiirakka leivotaan yhtä helposti kuin perinteinenkin. Käytä gluteenittomaan piirakkapohjaan gluteenitonta leipäjauhoseosta ja huolehdi myös siitä, että työvälineesi ovat täysin puhtaat. 

Kermaviili tekee mustikkapiirakan täytteesta mehevän ja herkullisen. Jos haluat gluteenittomasta taikinasta kuohkeamman, voit korvata vesitilkan kananmunalla ja lisätä jauhoseokseen ripauksen leivinjauhetta.

gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton marjapiirakka: mustikkapiirakka on parasta, mitä mustikoista voi tehdä. Kuva: Jorma Marstio

Ohje: Gluteeniton mustikkapiirakka

2. Gluteeniton marjapiirakka makean ystävälle: puolukka-kinuski

Kun haluat leipoa puolukoista helposti ja nopeasti, gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka on valintasi. Murea piirakkapohja valmistuu yhdessä hujauksessa eikä täytteen valmistukseen tarvitse käyttää edes vatkainta.

Esipaistetun piirakkapohjan päälle levitetään karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea, jota löydät kauppojen säilykeosastolta. 

Makean kinuskin ja kirpeiden puolukoiden yhdistelmä on kerrassaan koukuttava. Tämä piirakka on parhaimmillaan uunituoreena mutta jäähtyneenä joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera nautittuna.

gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Makea kinuski kesyttää kirpakan puolukan. Gluteeniton marjapiirakka, puolukka-kinuski, on sokerihiiren unelma.

Ohje: Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

3. Mamman marjapiirakka on rakastetu klassikko, joka onnistuu myös gluteenittomista jauhoista

Mamman marjapiirakka vie ykköspaikan marjapiirakoiden suosiokilpailussa. Onneksi klassikkoleivonnainen on helppo valmistaa myös gluteenittomana. 

Voit vaihdella marjoja sesongin ja maun mukaan tai yhdistää samaan leivonnaiseen vaikka useampaa eri marjaa. Kokeile punaherukoiden sijaan esimerkiksi perineistä mustikan ja vadelman yhdistelmää.

gluteeniton mamman marjapiirakka

Mamman marjapiirakka on rakastettu klassikko vuosien. Pehmeä kermavilitäyte tekee piirakasta täydellisen.

Ohje: Gluteeniton mamman marjapiirakka

4. Marja-toscapiirakassa ihastuttaa rapea kardemummalta maistuva kuorrutus

Kun marjapiirakassa on rapea, vienosti kardemummalle maistuva pohja, roppakaupalla tuoreita marjoja sekä rapean rapsakka pinta, ei kesäleivonnaiselta juuri muuta osaa enää toivoa. 

Kuten nimikin kertoon, gluteenittoman marjatoscapiirakan juju on voista, sokerista ja mantelilastuista sekoitettu kuorrutus, joka on tuttu klassisen toscapiirakan päältä.

Pieni villi lisä tulee tilkasta marja- tai appleisiinimehua sekä ropsauksesta kanelista, jolla täytteen punaherukat ja vadelmat maustetaan.

gluteeniton marja-toscapiirakka

Gluteeniton marjatoscapiirakka vie kielen, eikä kukaan uskosi leivonnaisen olevan täysin gluteeniton.

Ohje: Gluteeniton marjatoscapiirakka

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton marjapiirakka maistuu kaikille – nappaa talteen neljä suosittua ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.