Grillattuja lisukeruokia

Grillissä kypsennetään useimmiten makkaraa, lihaa tai kalaa, mutta siinä voi valmistaa myös koko aterian.

Kasvisvartaaseen tai -wokkiin sopivat hyvin kesäkurpitsa, herkkusienet, sipulit, paprikat ja munakoiso. Juureksista tulee paahtamalla rapsakoita lisukkeita.

Alkukesän herkku on sellaisenaan grillissä paahdettu vihreä parsa.

Voisulan kanssa nautittava paahdettu maissi on amerikkalaisherkku. Maissia kannattaa kypsymisen nopeuttamiseksi esikeittää noin 10 minuuttia.

Folioon kääritty uuniperuna kypsyy lähes tunnin. Pane nyytit ajoissa ritilälle. Perunaruokaa voi nopeuttaa esikeittämällä ennen grillausta.

Tähteeksi jääneet uudet perunat sopivat hyvin vartaissa tai grilliwokissa paahdettaviksi. Nyytissä voi kypsentää myös sipulia ja muita kasviksia sellaisenaan tai kalan kanssa.

Hedelmät, tomaatit ja juustokuutiot kypsyvät grillissä hetkessä. Ne on varminta kypsentää laavakivellä tai foliokääreessä.

Kokeile Kotilieden grillireseptejä:
Grillatut maissintähkät
Maissitikut chilivoilla
Sienivartaat
Kesäiset kasvisvartaat
Kasvis-halloumivartaat
Grillatut kasvikset
Kevyesti savustetut, grillatut vihannekset
Grillatut feta-kasvisnyytit
Paahdetut grillipotut
Ananas-halloumivartaat

Lue myös:
Näin grillaat kasviksia
Kasvisruokaa grillaten
Kevyet grilliherkut

Kuvat: Norman Ojanen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattuja lisukeruokia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X