Ruoka

Grillin valinta: Ota nämä asiat huomioon, ennen kuin hankit grillin!

Käykö grillisi jo kuumana vai mietitkö vasta grillin hankkimista? Juuri sinulle oikean grillin valinta onnistuu näillä vinkeillä!

Grillin valinta on iso päätös, johon vaikuttaa moni asia. Paras grilli löytyy, kun mietit ennen hankintaa, miten ja missä aiot grilliä käyttää.

”Tärkeintä on lähteä omista tarpeistaan, jotta löytää itselleen sopivan grillin. Mieti perusasioita: mihin grilli tulee, kuinka usein grilliä käytetään, kuinka monelle ihmiselle grillataan ja onko jokin syy, miksi nykyinen grilli ei toimi”, Country Manager Axel Thulé Weberilta neuvoo.

Ensimmäisten pohdittavien asioiden joukossa on myös miettiä, millä polttoaineella toimivan grillin haluat.

Sopiiko helppo ja nopea arkeen soveltuva kaasugrilli tarpeisiisi vai kaipaatko grillaamiseen enemmän tunnelmaa ja olet valmis käyttämään aikaa hiiligrillillä grillaamiseen? Vai asutko ympäristössä, jossa sähköllä toimiva grilli olisi hyvä vaihtoehto?

Lue myös: Hiiligrilli, kaasugrilli vai sähkögrilli – grillien plussat ja miinukset

Itselle sopivan grillin valinta on helppoa, kun kiinnittää huomiota näihin asioihin.

Grillin koko riippuu syöjien määrästä

Kun grillityyppi on valittu, seuraavaksi kannattaa siirtyä miettimään, millainen tarve grillille on.

  1. Monelleko grillaat?
  2. Mitä grillaat?
  3. Pysyvätkö grillaustarpeet samanlaisina tulevaisuudessa?

Pienellä pohdinnalla grillin valinta tuntuu helpommalta ja samalla varmistat, ettet tarvitse heti uutta grilliä.

”Grillin paistopinta-ala ratkaisee sen, minkä kokoinen grilli on sopivin”, Thulé sanoo.

Lue myös: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu

Riippuen, kuinka paljon syödään ja kuinka monipuolisesti laitetaan ruokaa, kahden hengen taloudelle riittää esimerkiksi kahden polttimon kaasugrilli, sähkögrillien pienimmät vaihtoehdot tai halkaisijaltaan 47 senttinen jaloilla seisova pallogrilli.

Neljän ja viiden hengen talouksille sopii 3–4 polttiminen kaasugrilli, sähkögrillien pienimmistä vaihtoehdoista seuraavat koot tai halkaisijaltaan noin 57 senttinen pallogrilli.

Suurtalouksille löytyy jopa kuusi polttimisia kaasugrillejä, joissa on reilusti paistopinta-alaa.

”Jos grillaa yhden makkaran kesässä, ei kannata miettiä käyttöön hienointa ja suurinta kuusipolttimoista grilliä. Suurin osa grillaa muutakin kuin makkaraa, tehdään paljon kasviksia, pihvejä ja jopa kokonaisia lihanpaloja. Tämä vaatii tietenkin grilliltä enemmän, pitää olla tasainen lämpö ja grillin lämpöä pitää pystyä säätelemään”, Thulé sanoo.

Lue myös: Grilli puhtaaksi oluella tai sipulilla – 4 helppoa niksiä grillin putsaamiseen

Grilliin saatavat lisäosat tekevät grillistä monikäyttöisemmän. Ne voivat tuoda lisää ruoanlaittopinta-alaa ja mahdollistavat monipuolisemmat kokkailut.

Lue myös: Grillipizza maistuu sesongin kasviksilta

Tunnista laadukas grilli

Kolmas asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota on grillin laatu. Laadukkaat ja paksut materiaalit takaavat, että grilli toimii. Posliiniemalointi ja ruostumaton teräs ovat kestäviä valintoja.

”Teräksen laatu ja millä tavalla terästä on käsitelty, korreloituivat yleensä paljon hintatason kanssa. Laadukkaita grillejä saa sadasta eurosta ylöspäin”, Thulé sanoo.

Laatua voi olla haastavaa nähdä pelkästään kuvien perusteella, parasta olisi käydä katsomassa grilliä paikan päällä.

”Pallogrilleissä laadun huomaa grillin rakenteesta, siitä kuinka paljon grillin kansi painaa ja kuinka paljon itse grilli painaa. Painavampaan on käytetty enemmän paksumpia materiaaleja. Tarkista vielä, että grillissä on emalointi, niin tiedät, että se on kestävä”, Thulé neuvoo.

Yksi hyvä ja helppo tapa tarkistaa grillin laatu on tutkia, millainen takuu tuotteella on. Tarkista myös varaosien saatavuus, varsinkin, jos investoit kalliimpaan grilliin. Kannattaa myös tiedustella, saako grillin ostaja asiakaspalvelua kaupanteon jälkeenkin, esimerkiksi puhelinnumeroa, johon voi soittaa, jos grillin käytössä ilmenee ongelmia.

Lue myös: Parhaat marinadit grillaamiseen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillin valinta: Ota nämä asiat huomioon, ennen kuin hankit grillin!

Sirpa

Hyvä artikkeli, kiitos.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.