
Grillijuhlien hittireseptit – grillipihvi, coleslaw, grillatut bataattiranskalaiset ja muut suosikit
Tuntuuko grillijuhlien järjestäminen haastavalta? Ei hätää. Valitse tarjolle muutama aina onnistuva ruoka, etkä joudu valmistelemaan grilliateriaa tuntitolkulla. Kokosimme tähän sivustomme ikisuosikkeja, kuten mehevät grillipihvit, coleslaw-salaatin ja grillatut bataattiranskalaiset, parsat ja banaanit.
Kesäiltojen parasta puuhaa on kokoontua ystävien kanssa yhteen ja grillailla. Leppoisan grillijuhlan herkkumenu syntyy hyvistä raaka-aineista pienellä vaivalla.
2 x helppo drinkki
Ota juhlijat vastaan raikkaalla maljalla. Kesän viilein cocktail on tehty limetistä ja marjoista klassikkodrinkki mojiton tyyliin.
Kesäkannu Ascotin tapaan on raikas, alkoholiton juoma, jossa maistuu mansikka ja kurkku. Lisämakua juomaa saa makusiirapista.
Ohjeet:
Grillaa kasviksia
Grillatut kasvikset maistuvat kaikille. Kasvisten grillaus vaatii hyvin vähän vaivannäköä. Sivele vihannekset, esimerkiksi kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja mausta lopuksi suolalla ja tarvittaessa mustalla pippurilla. Tarjoa grillattu kesäkurpitsa sellaisenaan tai salaatissa mozzarellan kanssa.
Grillattua parsaa
Grillattu parsa on laiskan ja kiireisen kokin unelmaruoka, vihreää parsaa ei tarvitse edes kuoria, sillä parsat pysyvät mehevinä grillissä suojaavan kuoren sisällä.
Ohje: Grillattu parsa
Salaattia grilliin
Grillijuhlien parhaat salaatit syntyvät tulilla. Kokeile grillattua salaattia limetti-jogurttikastikkeen kanssa. Valitse grilliin napakoita salaatteja, kuten sydän- tai romain-salaattia. Jätät kova paikalleen, se pitää salaatin koossa. Muutama minuutti kuumassa grillissä riittää ja valmista tuli.
Ohje: Grillattua salaattia limetti-jogurttikastikkeen
Limettivoilla viimeisteltyä maissia
Grillattu maissi pitää pintansa kesän ikisuosikkina. Tällä reseptillä saat siitä vielä tavallista parempaa. Sivele pintaan minttu-limettivoita ja kuorruta maissit meheväksi parmesaanijuustolla.
Ohje: Grillattu, kuorrutettu maissi
Bataattiranskalaisia grillistä
Bataattiranskalaiset onnistuvat grillissäkin. Pese bataatti ja leikkaa se kuorineen noin sentin viipaleiksi. Mittaa pari ruokalusikallista öljyä kulhoon, pyörittele bataatit öljyssä kauttaaltaan ja mausta savupaprikajauheella tai chilijauheella. Grillaa viipaleita noin 5–10 minuuttia molemmin puolin paksuudesta ja grillistä riippuen. Nosta bataattisiivut leikkuulaudalle ja leikkaa ne ranskalaisiksi. Tarjoa lisänä aiolia.
Coleslaw – Amerikan tyyliin
Coleslaw-salaattia kannattaa valmistaa reilu annos, se säilyy jääkaapissa ja juhlistaa seuraavana päivänä grillimakkarat sekä hodarit hetkessä.
Ohje: Coleslaw-salaatti
Kesän paras grillipihvi
Naudan välikyljys eli entrecôte on pihveistä paras. Pihvin rasvaisuus tekee siitä grillissä erityisen herkullisen ja mehevän. Välikyljykset viimeistellään tahmealla kastikkeella. Kastike sekoitetaan aprikoosimarmeladista, chili- ja soijakastikkeesta sekä tomaattisoseesta ja sivellään grillauksen aikana pihvien pintaan.
Ohje: Naudan välikyljys eli entrecôte
Sitruunaiset tikkulohet
Lohi kypsyy meheväksi grillissä. Leikkaa lohifilee sopiviksi annospaloiksi ja marinoi niitä muutama tunti sitruunamehussa ja oliiviöljyssä. Grillaa lohipalat ja puolitettuja sitruunoita. Pujota kypsät lohipalat tikkuihin ja tarjoile sitruunamehun kanssa.
Ohje: Tikkulohi
Jälkiruoaksi grillattuja hedelmiä
Grillissä paahdetut hedelmät kruunaavat kesäisen aterian. Tuoreet ananasviipaleet sekä halkaistut persikat tai nektariinit paahdetaan joko parilalla tai grillissä. Lämpimät hedelmät tarjoillaan makean pistaasikastikkeen ja nougatjäätelön kera.
Grillattu banaani on kestosuosikki, eikä suotta. Grillin jälkilämmössä paahtuvat banaanit karamellisoituvat ja suorastaan sulavat suuhun. Nauti niistä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ohjeet:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillijuhlien hittireseptit – grillipihvi, coleslaw, grillatut bataattiranskalaiset ja muut suosikit