Tunnetko mansikkalajikkeet? Löydä suosikkisi 8 lajikkeen joukosta
Kaikki tietävät makean polkan ja usealle myös honeoye on tuttu lajike, mutta olisitko arvannut, että myös hella, jonsok ja senga sengana ovat mansikkalajikkeita?
Listasimme kahdeksan erilaista lajiketta.
Opettele mansikkalajikkeet ja valitse suosikkisi
Honeoye
Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, kartiomaisia ja kovapintaisia. Tämä lajike kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta. Mansikan väri on tumman punainen. Maku miedosti hapan. Hillo aromikas ja raikkaan värinen.
Polka
Myöhäinen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, pyöreähköjä. Väri voimakkaan punainen, sisältä punertava. Mansikan rakenne on kiinteä. Kestää kuljetusta. Maku raikkaan makea, vähäarominen. Hyvä hillo- ja pakastemarja.
Korona
Aikainen lajike. Marjat ovat suuria, kartiomaisia, kirkkaanpunaisia ja hyvän makuisia. Malto on kiinteä. Hyvä syönti- ja pakastemarja. Pinnalta pehmeä, ei kestä pitkää kuljetusta.
Jonsok
Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat keskikokoisia, pyöreitä ja tummanpunaisia myös sisältä. Kiinteä on rakenne, hyvä pakastemarja. Mansikan maku on hapahko. Tästä marjasta syntyy kaunis hillo.
Kent
Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, pyöreän kartiomaisia, kiinteitä ja väriltään tiilenpunaisia. Kent-mansikan maku on miedon hapahko.
Senga Sengana
Marjat ovat keskikokoisia, pyöreähköjä, kulmikkaita. Väri voimakkaan punainen, myös sisältä. Maku on aromikkaan happoinen.
Bounty
Myöhäinen lajike. Marjat keskisuuria tai suuria, pyöreän kulmikkaita tai kekomaisia ja makeita. Väri kirkkaan punainen, myös sisältä. Pinnalla vaaleita siemeniä. Koko pienenee satokauden lopulla. Bounty on hyvä syönti- ja pakastemarja.
Hella
Marjat pienikokoisia. Maku on hyvä. Hella on hyvä hillo- ja pakastusmarja.
Lue myös: Mansikka maistuu kesäherkuissa
Nauti mansikka-ajasta
Mansikka on kesällä parhaimmillaan. Syö kotimaisia mansikoita surutta, kun on niiden aika. Yritä löytää myös pellonpientareen tai aurinkoisen ahon mansikkapaikka. Villin aho- eli metsämansikan maku on kesäinen muisto lapsuudesta.
Mansikka sisältää runsaasti C-vitamiinia, foolihappoa ja fenolihappoa, jolla on samanlainen antioksidanttivaikutus kuin flavonoideilla. Lasillinen mansikoita tyydyttää päivän C-vitamiinitarpeen. C-vitamiini edistää myös raudan imeytymistä.
Mansikka poistaa kehosta nestettä, joten se on myös laihduttajan ystävä. Ylettömästi marjoilla ei pidä herkutella, sillä mansikka on myös yleinen allergiaa aiheuttava ruoka-aine.
Lue myös: Mansikan terveyshyödyt – 5 hyvää syytä syödä mansikoita
Keskustelu
Kommentoi juttua: Tunnetko mansikkalajikkeet? Löydä suosikkisi 8 lajikkeen joukosta