Ruoka

Amerikkalainen pannukakku – katso parhaat vinkit pannarin ja lettujen tekoon ja tuunaukseen

Etsitkö ohjetta, jolla syntyy pulleita amerikkalaisia aamiaispannareita, naminami-pannukakkua tai kenties tuunausvinkkejä perinteiseen lettutaikinaan? Poimi tästä suosikkisi!

Haussa paras amerikkalainen pannukakku ja muut pannariohjeet? Yksinkertaisimmillaan pannukakku syntyy kananmunista, maidosta, voisulasta ja vehnäjauhoista sekä sokerista ja ripauksesta suolaa. Perustaikinaa on kuitenkin helppo tuunata oman maun mukaan korvaamalla osa vehnäjauhoista esimerkiksi kaura- tai spelttijauhoilla ja käyttämällä mausteissa mielikuvitusta. Kaneli, kardemumma ja vanilja ovat tuttuja ja turvallisia pannarin maustajia, mutta raikkaita makuja kaipaava raastaa joukkoon esimerkiksi appelsiinin- tai sitruunankuorta. Suklaanystävä puolestaan lisää taikinaan kaakaojauhetta sekä suklaarouhetta.

Pannukakun luksusversio syntyy lisäämällä uuninpellille voinokareita ja kaatamalla taikina pellille vasta sitten, kun voi on sulanut ja muuttunut väriltään kullanruskeaksi. Ruskistettu voi antaa pannarille lisämakua, ja muutoinkin taikina kannattaa paistaa ilman leivinpaperia. Vaikka pellin jynssääminen ahdistaisikin, herkullinen lopputulos ja rapea pohja korvaavat vaivannäön moninkertaisesti.

Vegaani korvaa maidon kasvimaidolla, kananmunat 1 dl soijajogurttia ja voin kasvipohjaisella margariinilla. Gluteeniton pannari puolestaan syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

1. Pullea amerikkalainen pannukakku

Sanotaan, että Amerikassa on kaikki on suurempaa. Mitä pannukakkuihin tulee, myös ne ovat siellä kuohkeita ja ihanan pullukoita. Amerikkalainen pannukakku tehdään piimään ja kohotetaan soodalla. Saat pannareista kuohkeita, kun lisäät taikinaa pannulle reilusti ja käännä ne heti, kun mahdollista. Tarjoa pannarit kuumina marjoilla raikastetun hillon ja kermavaahdon tai vaahterasiirapin kanssa.

amerikkalaiset pannukakut

Resepti: Amerikkalaiset pannukakut

2. Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku on perinneherkku ja nimensä mukaan peräisin Ahvenanmaalta. Sen salaisuus piilee taikinaan lisättävässä manna- tai riisipuurossa sekä kardemummaripauksessa. Pannari tarjotaan perinteisesti luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.

ahvenanmaan pannukakku

Resepti: Ahvenanmaan pannukakku

3. Pizzapannari

Pannukakku maistuu myös suolaisena. Kokeile esimerkiksi tätä Vappu Pimiän ohjeella valmistettavaa pizzapannaria. Siinä pannaritaikinan päälle lisätään pizzasta tuttuja elementejä, kuten jauhelihaa, tomaatteja sekä tietysti reilusti juustoraastetta. Koko perheen suosikkiruoka maistuu ruokaisana välipalana tai vaikka perjantai-illan herkkuna.

Pizzapannari on näppärä välipala.

Resepti: Helppo ja herkullinen pizzapannari

4. Parhaissa letuissa on kaunis pitsireuna

Lettutaikina syntyy pannaritaikinan tavoin. Kun puolet nesteestä korvataan vissyvedellä, letuista tulee rapeita ja kauniin pitsireunaisia. Lisää kivennäisvesi taikinaan kuitenkin vasta juuri ennen paistamista, jotta kuplat eivät katoa taikinan seistessä.

Paista letut voissa ja lisää taikinaa pellille maltilla. Parhaat letut ovat ohuita ja maistuvat herkulta ihan sellaisenaan hillon ja kermavaahdon kera. Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua perinteiseen, poimi tästä muutama tuunausvinkki.

Resepti: Lettutaikina

5. Aamupuuro hyötykäyttöön

Makeat kaurapuuroletut syntyvät aamupuuron tähteistä. Ne höystetään makoisiksi valkosuklaarouheella sekä raastetulla sitruunankuorella ja tarjotaan jälkiruokana tai brunssiherkkuna marjojen, vaahterasiirapin sekä valkosuklaalastujen kera.

Makeat_puuroletut

Resepti: Makeat kaurapuuroletut

6. Suklaiset letut

Suklaanystävä syö lettunsakin suklaalla ryyditettynä. Yksinkertaisimmillaan suklaaletut syntyvät lisäämällä perustaikinaan suklaarouhetta sekä kaakaojauhetta. Kokeile makupariksi myös kookosta vaihtamalla maito kookosmaitoon ja tarjoa letut tuhdin suklaisen kastikkeen kera.

suklaa-kookospannarit

Reseptit:

Kahden suklaan letut

Suklaa-kookospannarit

7. Liekitetyt letut

Crepes suzette eli appelsiiniletut kuuluvat ranskalaisiin klassikoihin. Ranskassa ne tuodaan pöytään näyttävästi liekittäen, Suomessa ne tarjotaan tietysti, milläpä muulla kuin Koskenkorvalla höystettynä. Ohukaiset kastetaan Koskenkorva-apppelsiinisiirapissa molemmin puolin ja taitetaan sitten kolmioiksi. Lettuja ei itse asiassa välttämättä tarvitse edes liekittää, ne ovat herkkua sellaisenaankin.

koskenkorvalla liekitetyt letut

Resepti: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

8. Lettukakku on hauska ja näyttävä tarjottava

Letuista voi kasata myös kokonaisen kakun. Tässä omenaisessa lettukakussa on omenaa taikinassa, täytteessä ja koristeena, mutta yhtä hyvin voit kerrostaa väliin esimerkiksi hilloa, marjoja ja kermavaahtoa tai nutellaa ja banaaniviipaleita.

omenalettukakku

Resepti: Omenainen lettukakku

9. Letut maistuvat myös suolaisena

Pannarin tavoin myös letut maistuvat suolaisena. Pinaattiletut ovat tuttu juttu ja koko perheen suosikki, mutta kokeile vaihteeksi näitä porkkanasoseella mehevöitettyjä lettuja. Tarjoa lisänä puolukkahilloa tai loihdi niistä makoisa viikonloppuherkku mädin ja smetanan kera.

porkkanaletut

Resepti: Herkulliset porkkanaketut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalainen pannukakku – katso parhaat vinkit pannarin ja lettujen tekoon ja tuunaukseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.