Oho, mikä listaus! Näitä ruokia suomalaiset syövät marraskuussa – syödäänkö teilläkin näitä?

TOP-4 listalta löytyy tuttuja ruokia.

HKScanin Googlelta kysymän tiedustelun mukaan marraskuun haetuin ruokaresepti on karjalanpaisti, yrityksen tiedotteesta käy ilmi.

Listauksesta löytyy jokaiselle suomalaiselle tuttuja ruokia. Kärjessä heti karjalanpaistin jälkeen on makaronilaatikko, sitten lihapullat ja neljäntenä kaalilaatikko.

Perinteinen kotiruoka pitää pintansa suomalaisten keskuudessa. Vaikka perusreseptiikka on varmasti monelle hallussa ja listan ruoat osataan tehdä vaikka unissaan, silti vinkkejä haetaan ahkerasti. Aina löytyy joku, joka haluaa tarkistaa vaikka mikä se muna-maidon suhde olikaan ja mitenköhän se lihapullataikina nyt tehdäänkään.

Perinteiset maut ja uuniruoat kuuluvat syksyyn

”Kyllähän tämä kertoo siitä, että perinteiset, uunissa valmistettavat ruoat kuuluvat syksyyn. Teettämissämme kyselyissä on tullut ilmi, että suomalaiset suosivat helppoa ruuanlaittoa. Toiveena olisi myös selvitä entistä pienemmällä tiskin ja keittiön sotkun määrällä. Näihin toiveisiin olemme pystyneet myös vastaamaan. Esimerkiksi tänä syksynä kauppoihin ovat tulleet valmiiksi pintamaustetut viljaporsaan paistit, jotka voi kypsentää uunissa myyntipakkauksessaan. Erillistä vuokaa tai paistopussia ei tarvita. Toinen tiskiä ja sotkua vähentävä uutuus on meidän oma karjalanpaisti, jossa pestyt, kuoritut ja valmiiksi paloitellut kotimaiset juurekset ovat samassa pakkauksessa, HKScanin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo kertoo tiedotteessa.

Kotilieden sivuilta löydät tuhansia ohjeita herkullisen kotiruoan valmistukseen. Kokosimme parhaat ohjeet sinulle. Jos haluat tehdä isoäidin perinteistä tai peltimakaronilaatikkoa, lihapullia, karjalanpaistia tai kaalilaatikkoa, kaikki herkulliset ohjeet löydät resepteistämme.

Keskustelu

”Kärjessä heti karjalanpaistin jälkeen on makaronilaatikko, sitten lihapullat ja neljäntenä kaalilaatikko.”
Oisko tuossa?

Aika lihapitosta murkinaa. Tosin marraskuussahan on mukava pistää lihapata porisemaan. Itselleni maistuu mm. juustoiset lohitaskut, broileri-bataattikeitto, lohiramen ja arjen ihana lohturuoka Cottage pai – se on se parempi versio liha-perunasoselaatikosta. Joulua odotellessa lohikulibjaka maistuu myös.

Uuniiruokiin lisäisin vielä possunposket ja karitsan- ja possunpotkan. Muutoin äyriäiset, valkoinen kala (kuha, siika, turska, kampela), lohi, silakka, juurekset ja muut kasvikset. Kiusaukset (-jansson ja kinkku), keitot ja itämaiset curryt.

Kommentoi juttua: Oho, mikä listaus! Näitä ruokia suomalaiset syövät marraskuussa – syödäänkö teilläkin näitä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X