Ideoita ruoanlaittoon

Paahdetut kaurahiutaleet – näin valmistat ne helposti

Paahdetut kaurahiutaleet: vihdoin jotain uuttaa puuromaailmaan. Paahdetut kaurahiuteleet eivät ole mikään uusi keksintö, mutta ne tuovat kivaa vaihtelua aamispöytään ja saavat makunystyrät hyrräämään.

Paahdetut kaurahiutaleet syntyvät helposti. Paahtaminen tuo kaurahiutaleille herkullisen maun ja aamupuurosi nousee aivan uudelle tasolle.

Lue myös: Paahdettu kaurapuuro – rakastu uudelleen puuroon: ”Parasta kaurapuuroa mitä olen koskaan syönyt!”

Paahtaminen antaa kaurahiutaleille mukavan pähkinäisen makuvivahteen ja etukäteen paahdettujen hiutaleiden puuroutumisaika lyhenee vähän, koska ne ovat ikäänkuin esikypsennetty valmiiksi.

Paahdetut kaurahiutaleet ja niistä tehty maito.
Paahdetuista kaurahiutaleista voi tehdä esimerkiksi puuroa. Kuva: iStock

Paahdetut kaurahiutaleet valmistuvat helposti

Paahdetut kaurahiutaleet valmistuvat kahdella tavalla: uunissa paahtamalla tai kattilassa, jossa myös keität puuron. Myös esimerkiksi valurautapannu toimii hyvin paahtoalustana.

Lue myös: Kaurasta syntyvät kaikkien aikojen parhaat sämpylät – ammattileipuri: ”Kaura on kotisämpylöiden superaine”

  1. Uunissa paahtaminen: paahda kaurahiutaleet uunissa, jos teet niitä suuremman määrän kerralla. Paahtamisen jälkeen hiutaleet voi säilöä ilmatiiviiseen purkkiin ja hyödyntää myöhemmin. Kuumenna uuni 175–180 asteeseen. Levitä kaurahiutaleet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta paahtumaan kuumaan uuniin 10 minuutiksi. Liikuttele hiutaleita paistamisen aikana muutamaan kertaan puulastalla,jotta ne paahtuvat tasaisesti. Käytä puurossa tai purkita tiiviiseen purkkiin.
  2. Kattilassa/pannulla paahtaminen: annoskokoista puuroa varten kaurahiutaleet voi paahtaa suoraan kattilassa jossa puuro keitetään tai valurautapannulla. Paahda kaurahiutaleita laakeassa kattilassa puulastalla liikutellen. Lisää vesi ja ripaus suolaa, keitä puuro kypsäksi.

Jos paahdat kaurahiutaleita suuremman määrän kerralla ja säilöt ne purkkiin, älä  käytä rasvaa. Rasvaiset hiutaleet alkavat härskiintyä nopeasti ja hiutaleiden pähkinäisen paahteinen maku häviää.

Paahdetut kaurahiutaleet ja maito.
Paahdetuista kaurahiutaleista voi tehdä itse kauramaitoa. Mausta maito ripauksella vaniljaa tai kanelia. Kuva: iStock

Paahdetut kaurahiutaleet – kuusi tapaa hyödyntää ne

  1. Käytä paahdetut kaurahiutaleet puurossa. Saatat saada aikaan parasta puuroa mitä olet koskaan syönyt.
  2. Sekoita paahdettujen kaurahiutaleiden joukkoon kuivamausteita kuten kanelia, inkivääriä tai piparkakkumausteseosta. Niistä syntyy mainio lisuke jogurtille tai rahkalle.
  3. Paahdetuilla kaurahiutaleilla voi kuorruttaa välipalapatukoita tai käyttää niitä niiden valmistuksessa tai laittaa osaksi bliss ball -voimapallo taikinaa.
  4. Paahda kaurahiutaleiden kanssa uunissa myös pähkinöitä tai siemeniä. Saat mainion vähäsokerisen ja hyviä rasvoja sisältävän paahdetun mysliseoksen. Pähkinäsattumat tuovat kivaa suutuntumaa mysliin. Pähkinät ovat terveellistä ja monipuolista lisää kauralle.
  5. Surauta paahdetut hiutaleet runsaan veden kanssa tehokkaassa tehosekoittimessa kauramaidoksi. Itse tehty paahdettu kauramaito maistuu välipalana tai aamiaisella. Sitä voi hyödyntää myös leivonnassa maidon tapaan.
  6. Sämpylä-, leipä- ja rieskataikinaan tulee makoisaa suutuntumaa paahdetuista kaurahiutaleista. Ripottele niitä leipien päälle tai käytä suoraan taikinan joukossa korvaamaan osan jauhoista.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut kaurahiutaleet – näin valmistat ne helposti

EA

Näitä on hyvä tehdä uunin loppulämmöillä

neekeri

Varsinkin Lasagnen jälkeen absorvoivat hyvin uunin maun itseensä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.