Ruoka

Jauhelihan paistaminen täydelliseksi – Kape Aihisen muistisäännöllä onnistut

Jauhelihan paistaminen on yksi keittiön perustaidoista. Kape Aihisen uudessa kirjassa annetaan nerokkaita vinkkejä arjen helpottamiseksi. Jauhelihan paistamisessakin on yksi sääntö ylitse muiden. Aihinen jakaa oman muistisääntönsä. Muistat vain nämä kaksi numeroa.

Jauhelihan paistaminen vieläkin paremmin, miten se onnistuu? Nappasimme huippukokin uudesta kirjasta Kapen parhaat (Tammi) nerokkaimmat vinkit keittiöön. Jauhelihan paistaminen onnistuu 30–70 muistisäännöllä.

Jauhelihan paistaminen Kapen ohjeella

Kirja on pullollaan hyviä vinkkejä arjen pelastamiseen. Jauhelihan paistaminen on yksi näistä. Pellinkiläinen makaronilaatikko on tuhti, jauhelihaa siinä on lähes kilo. Täydellinen makaronilaatikko syntyy, kun jauhelihan paistaa tarpeeksi rapeaksi.

Paras lopputulos jauhelihaan tulee, kun sen paistaa kunnolla. Jos laittaa suuren määrän kylmää lihaa pienelle pannulle, lopputuloksesta ei varmasti tule onnistunut. Kapen mukaan maltti on valttia.

”Paista jauheliha useassa erässä, jotta pannu pysyy tarpeeksi kuumana. Pannulla pitäisi olla noin 30 % jauhelihaa ja 70 % tyhjää tilaa”, Kape vinkkaa kirjassa.

Huippukokki kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä

Kirjan alkusanoista käy ilmi, että se on tehty tavalliselle kansalle. Kirjassa on leipien, salaattien ja kastikkeiden ohjeita sekä eri lukuihin jaotellut ohjeet liha-, kala- ja kasvisruoiksi. Lisäksi kirjassa on jälkiruokareseptejä ja paljon vinkkejä keittiöön. Kape lupaa, että näiden reseptien kanssa onnistut ilman taikatemppuja.

Miten suomalainen ruoanlaittaja sitten voisi kehittyä keittiössä? Kape kannustaa rohkeuteen, epäonnistumisen kautta noustaan voittoon.

Jauhelihan paistaminen on yksi Kapen vinkeistä uudessa kirjassa.
Kapen parhaat (Tammi) kokoaa huippukokin parhaat vinkit kotikeittiöön tavalliselle kotikokille. Kuva: Tammi

”Suomalaiset saisivat olla ylpeämpiä ruoanlaittajia. Ei ole väliä, vaikka keitto palaa pohjaan, pääasia on, että yrittää ja osaa iloita onnistumisistaan”, Kape sanoo.

Maustamisessa suomalaiset saisivat olla rohkeampia. Perusmausteilla voi aloittaa. Huippukokkikin pärjää pääasiassa voilla, suolalla ja pippurilla. Kirjassa kannustetaan maustamaan pastan keitinvesi kunnolla suolalla ja pyörittämään pasta vielä ennen tarjoilua voissa, niin siihen saa varmasti makua.

Kape kannustaa myös kausiajatteluun ja kokeilemaan eri värisiä kasviksia. Lisäämällä montaa eri väriä ruokaan, voi sillä leikitellä ja ruoasta saa paljon mielenkiintoisempaa.

Kape Aihisen 10 keittiövinkkiä

Poimimme kirjasta kymmenen vinkkiä keittiöön, jotka toimivat aina.

  1. Kokkaa ilolla, rohkeudella, intohimolla ja suurella sydämmellä: et voi epäonnistua.
  2. Ateriat eivät valmistu itsekseen, muista suunnitelmallisuus.
  3. Epäonnistu ja onnistu. Kukaan ei ole kokki syntyessään.
  4. Ole ylpeä tekemästäsi ruoasta.
  5. Mausta rohkeasti.
  6. Tuo vaihtoehtoja lautaselle: esimerkiksi eri värejä.
  7. Kokeile jotain uutta: esimerkiksi pikkelöityjä metsäsieniä tai kookosmakaronilaatikkoa.
  8. Panosta helppoihin kastikkeisiin. Kirjasta löytyvät ihanat perusohjeet kuten parmesaanikastike, sinappikastike, tsatsiki ja béarnaisekastike.
  9. Opettele paistamaan jauheliha oikein. Kirjassa myös täydelliset vinkit kalan paistamiseen.
  10. Muista ihanat jälkiruoat. Jälkkärille on aina oma maha.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihan paistaminen täydelliseksi – Kape Aihisen muistisäännöllä onnistut

Talvikki

Ihanko tosissaan pitää tehdä ”suurella sydämmellä” … haloo, toimittaja tai kustannustoimittaja: sydämeen mahtuu vain yksi ämmä.

Kauhanvarsi

Perustieto niin koneen kuin kauhankin ääreen: sydämeen ei mahdu kahta ämmää…

Tilaa on

Suuureen sydämmmeen mahtuu kaksi.

#Böllis

Ugh

Roma

Hyvä Kape !!!! On hyvää sun Kukkakaaliruoat ym. 🍲 😘 🍀🍀

Sinun täytyy kommentoidaksesi.