Leipä sopii kaikille

Leivo itse leipäsi. Perusohjetta muuntelemalla saat myös erikoisruokavalioihin sopivan lämpimäisen.

Kauraleipätaikina on hyvä perusresepti, josta riittää yhteen isoon leipään tai kahteen pienempään. Leivän lisämaustamiseen sopivat hyvin esimerkiksi anis, fenkoli, kumina ja pomeranssi.

Uutta makua leipätaikinaan tuovat myös erilaiset siemenet ja pähkinät. Rouheiseen vuokaleipään käytetään saksanpähkinöitä sekä pellavansiemeniä.

Maitoallergikon leipään sopii nesteeksi vesi tai kivennäisvesi. Maidoton peltileipä leivotaan sämpyläjauhoista, makua tuovat auringonkukansiemenet.

Keliaakikolle sopivat sämpylät syntyvät, kun tavalliset jauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella ja riisihiutaleilla.

Lue myös:
Leipäsiä leipomaan
Lämmin leipä palkitsee leipojan
Leipäreseptejä maailmalta

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leipä sopii kaikille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X