Patongit

Täydellisen patongin valmistus vie hieman aikaa, mutta se palkitsee vastustamattomalla maullaan. Vehnäjauhoista, vedestä ja hiivasta vaivataan ihanan pehmeä taikina, joka muotoillaan pitkulaisiksi leipäsiksi. Kohonneet patongit nostetaan kuumaan uuniin, jonka pohjalle roiskaistaan vettä rapean pinnan aikaansaamiseksi. Kypsät, jäähtyneet patongit halkaistaan ja täytetään mielenkiintoisilla mauilla.

näin pikkelöit karvikset säilöön

McPatonki – patonki pikkelöidyillä kasviksilla yhdistää rehdin ranskalaisia makuja vietnamilaisen keittiön tulisiin aromeihin. Patonki saa mehevyyttä perinteisestä majoneesista, jota sipaistaan reilu kerros halkaistun patongin väliin. Ruokaisuutta ja maukasta suolaisuutta leipään tuovat ohuet maalaispateeviipaleet. Pikkelöidyt kasvikset ovat ehdoton lisä täytteisiin, jolloin leivän väliin sujautetaan etikkaliemessä maustuneita porkkana-, kurkku- ja kukkakaalisuikaleita. Maukas katuruokaherkku viimeistellään vietnamilaisesta keittiöstä tutuilla chilillä ja korianterilla.

täytetyt patongit

Suomalaista makumaailmaa kunnioittavat täytetyt patongit sulkevat sisäänsä maukkaan tonnikalatäytteen, jossa yhdistyvät tonnikala, majoneesi ja ranskankerma. Herkullinen täyte viimeistellään valkoviinietikan, kapristen ja kevätsipulin avulla. Herkkupatongin sisään asetellaan myös kananmuna- ja tomaattiviipaleita sekä runsaasti tuoretta salaattia. Folioon kääräistynä lounaseväs kulkee helposti mukana ja pysyy maukkaan mehevänä.

Lisää täytettyjä leipiä:
Täytetty pitaleipä
Retkileivät kolmella täytteellä
Terveellinen avokado maistuu leivän päällä – 8 helppoa ohjetta
Ruoka.fi: Kolmioleivät
Ruoka.fi: Kolmioleivät katkaraputäytteellä