Donitsikakku on helppo leivonnainen.

Donitsikakku on juhlien helppo hittileivonnainen – tähän kakkuun et tarvitse edes vatkainta!

Donitsikakku toimii, kun haluat jotain uutta, hauskaa ja maukasta juhlapöytään.

Helppo donitsikakku valmistetaan vain sekoittamalla ainekset, et tarvitse edes vatkainta. Donitsikakku on kätevä ison porukan leivonnainen, josta saa yhdellä kerralla yli 10 hengelle herkkua.

Lue myös: 5 vinkkiä uunissa valmistettaviin donitseihin 

Donitsikakku tehdään kakkuvuokaan

Donitsikakun voi tehdä kuivakakkuvuokaan tai rengasvuokaan.

Taikina saa makua kardemummasta ja appelsiininkuoresta. Osa vehnäjauhoista korvataan perunajauholla, joten kakusta tulee ilmava ja kostea. Rasvaksi sopii sulatettu kookosöljy. Kookosöljyn sijaan voi käyttää myös neutraalin makuista ruokaöljyä.

Mehevä kakku halkaistaan ja täytetään. Täytteeksi on valittu tässä ohjeessa helppo rahka-sitruunatahnatäyte, joka tehdään maustamattomasta maitorahkasta ja lemon curd -tahnasta. Itse tehty lemon curd on aina parhaimman makuista, mutta jos haluat oikaista, osta kaupasta valmista.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen halkaisua, täyttämistä ja koristelua.

Donitsikakku täytetään rahkalla ja sitruunatahnalla.

Donitsikakku täytetään rahkan ja sitruunatahnan seoksella.

Donitsikakun koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Yksinkertaisin kuorrute valmistuu tomusokerista ja appelsiinimehusta. Pari tippaa elintarvikeväriä värjää pikeerin kauniin väriseksi. Strösselit kuuluvat asiaan myös.

Donitsikakku ja donitsit.

Suklaapossun donitsit ovat kuorrutettu muun muassa suolaisella kinuskilla. Kuva Suklaapossu.

Donitsikakkuja ja pikkudonitseja

Bloggaajamme Suklaapossu rakastaa donitseja. Tässä muutama hittiresepti, jotka ovat uskomattoman herkullisia. Helppo ohje on villinnyt Suklaapossun lukijat. ”Ne maailman parhaat donitsit uunissa” tehdään donitsipellille, jotta niistä saadaan täydellisen muotoisia. Kokeile!

Toinen hittiohje on munattomat ja maidottomat donitsit. Kokeile myös tätä ohjetta, jos et voi syödä kananmunaa tai maitotuotteita.

Tässä ideoita donitsien kuorrutuksiin. Kokeile vaikka kinuskidonitseja, jotka ovat kuulemma niin herkullisia, että niitä syö helposti yksin koko pellillisen.

Suklaapossu antaa nerokkaita vinkkejä donitsien onnistumiseen:

”Donitsien tekeminen ei aina vaadi donitsivuokaa, vaan ne voi tehdä myös normaalikokoisella muffinssipellillä. Kun paiston jälkeen keskelle painaa omenaporalla reiän, näyttävät donitisit miltei kuin pellillä tehdyiltä. Jos reikä jää kovin röpelöiseksi, saa sitä tasoitettua erilaisilla kuorrutteilla”, hän neuvoo.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Donitsikakku on juhlien helppo hittileivonnainen – tähän kakkuun et tarvitse edes vatkainta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X