Mangoldi sopii keittoon ja vokkiin

Mangoldi eli lehtijuurikas on ikivanha viljelyskasvi. Punajuuren ja sokerijuurikkaan sukulainen kuuluu pinaattikasveihin.

Mangoldi kasvattaa valkoisen, keltaisen tai punaisen leveän lehtiruodin ja paksumaltoisen, upean vihreän lehden. Ravinnoksi käytetään koko kasvin maanpäällinen osa.

Parhaimmillaan mehevä ja pehmeän makuinen mangoldi on keitoissa, padoissa ja muhennoksissa sekä kääryleinä tai piiraiden täytteenä.

Kokeile mangoldin lehtiä myös vokattuna. Mangoldin varret voi höyryttää ja tarjota parsan tapaan.

Mangoldista, perunoista, purjosta ja lehtiselleristä keitettävä pehmeä mangoldikeitto aateloidaan sulatejuustolla.

Lohi-mangoldivokki on nopea ruoka, joka maistuu vaikkapa lounaaksi.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mangoldi sopii keittoon ja vokkiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X