Ruoka

Äitienpäiväkakku – leivo äidille raikas marjaherkku, hurmaava suklaaunelma tai täyteläinen juustokakku

Äitienpäiväkakku etsinnässä? Kokosimme tähän Kotilieden parhaat kakkureseptit, joilla onnistut varmasti. Valitse suosikkisi!

Äitienpäiväkakku yllättää iloisesti sankarin. Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina.  Selvitä ensin äidin suosikkimaut ja leivo kakku sen mukaan. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Lue myös Anna.fi: Äitienpäivän kakkubuffet

Tummaa vai valkosuklaata äitienpäiväkakkuun?

Jos äiti rakastaa suklaata, leivo hänelle suklaakakku. Tiinan suklaakakku on helppo täytekakku, joka täytetään äidin suosikkimarjoilla tai -hedelmillä ja kuorrutetaan täyteläisellä suklaakreemillä. Aikuisten kakun voi kostuttaa kermaliköörillä, lasten version kostutukseen sopii maito.

Tällä valkosuklaa-mangokakulla hurmaat äidin. Kakun juju on makean valkosuklaan ja eksoottisen raikkaan mangon liitossa. Valkosuklaa maustaa tämän äidin unelmakkun pohjan täyteläisen maukkaaksi. Omatekoiset valkosuklaakoristeet tekevät valkeasta kakusta näyttävän, mutta syntyvät yllättävän helposti.

Kiireisen leipurin vaihtoehto on suklaamukikakku. Nopea suklaakakku valmistuu näppärästi mikrossa.  Tarjoa suklaamukikakku äidille lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Marjoista syntyy raikas äitienpäiväkakku

Mansikkakakun ystävä ottaa varaslähdön mansikkakauteen jo äitienpäivänä ja leipoo makean minttu-mansikkakakun. Keksipohjaisen, hyydytetyn mansikkakakun täyte syntyy vaikka pakastemansikoista ja koristeluun käyvät ulkomaiset mansikat tai vaikka karamellit.

Jäädytetty mansikkakakku yllättää ja ihastuttaa taatusti.  Tämä kesän makuinen kakku yhdistää pähkinäsuklaiset kakkukerrokset, valkosuklaisen tuorejuustotäytteen, mansikat ja makean marenkikoristuksen. Jäädytetyn kakun etu on se, että sen voi leipoa pakastimeen hyvissä ajoin valmiiksi ja yllättää äidin aamulla iloisesti.

Marjainen pavlova on mitä parhain valinta äitienpäivän kakuksi, sillä sen pinnalle voi ripotella reilusti äidin suosikkimarjoja. Kokeile mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, herukoita tai vaikka kirsikoita. Sitrustahnalla maustettu kermavaahto tekee marjapavlovasta täydellisen. Ota marenkipohja uunista, kun se on keskeltä vielä hieman pehmeä. Valmista pohja edellisenä päivänä ja kokoa kakku aamulla ennen äidin herättämistä.

Juustokakku hurmaa äidin

Juustokakut kuuluvat monien lempileivonnaisiin ja ovat juhlapöytien klassikoita siinä missä kermaiset täytekakutkin. Appelsiinijuustokakun voi tarjota kokonaisena tai leivoksiksi leikattuna. Koristeluun kannattaa käyttää monipuolisesti kauden hedelmiä ja äidin suosikkeja.

Tyrnihyytelökakun raikas täyte syntyy maustamattomasta jogurtista ja tyrnituoremehusta.  Se sopii terveydestään huoltapitävälle sporttiäidille, joka ei juurikaan sorru juhlapäivinäkään napostelemaan makeita.  Kakku on kuin aamun pirteästi aloittava smoothie, mutta juhlavammassa  ja hienostuneemmassa muodossa. Maukkaan kakun koristeeksi riittää kirpakan oranssi tyrnikiille.

Tähän amerikkalaiseen juustokakkuun äiti ihastuu taatusti. Kakun pohjaa ei tarvitse edes leipoa, vaan se pyöräytetään sukkelasti keksimuruista ja voisulasta. Valkosuklaa antaa mehevän ja suussa sulavan juustokakun tuorejuustotäyteeseen viimeisen silauksen. Tuoreet marjat kruunaavat ja raikastavat tuhdin amerikkalaisen juustokakun.

Äitienpäiväkakku kuin suoraan sadusta

Ruususen kinuskikakku

Juttua on täydennetty 10.3.2020 ja 26.4.2021 lisäohjeilla.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Äitienpäiväkakku – leivo äidille raikas marjaherkku, hurmaava suklaaunelma tai täyteläinen juustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.