Ruoka

Suomi sai kaksi uutta Michelin-ravintolaa Helsinkiin ja Rukalle – kolmas tähti jäi edelleen uupumaan

Pohjoismaiset Michelin-tähdet jaettiin Helsingissä toukokuun 27. päivä. Suomeen saatiin Kaksi uutta Michelin-ravintolaa, toinen Helsinkiin ja toinen Kuusamoon.

Suomeen saatiin kaksi uutta Michelin-ravintolaa, kun pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaettiin maanantaina 27. toukokuuta Helsingissä. Tähti myönnettiin helsinkiläiselle The Room-ravintolalle ja Rukalla sijaitsevalle Tapiolle.

Yhteensä Pohjoismaihin saatiin kaksi uutta kolmen tähden ravintolaa, kaksi kahden tähden ravintolaa ja yhdeksän yhden tähden ravintolaa. Uusien tulokkaiden myötä Suomen Michelin-ravintoloiden lukumäärä nousee kahdeksaan.

Lisäksi helsinkiläinen Nokka-ravintola nappasi Michelinin vihreän tähden. Michelin Green Star myönnetään tunnustuksena ekoystävällisestä gastronomiasta.

Kolmen tähden Michelin-ravintolaa ei Suomeen tälläkään kertaa saatu, vaikka odotuksia oli ilmassa helsinkiläisen Palacen suhteen. Palace sai ensimmäisenä suomalaisena ravintolana yhden Michelin-tähden vuonna 1987, ja pitkän odotuksen jälkeen toinen tähti myönnettiin vuonna 2022.

Lue myös Anna.fi: Aki Keskitalo harrastaa 3 Michelin-tähden ravintoloita – illallisen hinta jopa 700 euroa: ”Ehdottomasti sen arvoista”

The Room oli yhden tähden saajaksi sikäli poikkeuksellinen, että se avasi ovensa vasta viime syksynä. Vain 14-paikkaista ravintolaa pyörittävä Kozeen Shiwan on tuttu myös MasterChef Suomi -ohjelmasta.

Rengasfirman matkaoppaasta alan arvostetuimmaksi rankingiksi

Michelin-tähtiä on jaettu vuodesta 1926. Rengasfirmana tunnettu ranskalainen yritys alkoi 20-luvulla painaa pientä matkaopasta vauhdittaakseen renkaiden ja autojen myyntiä. Oppaaseen liitettiin ravintola-arvosteluja, ja parhaita ravintoloita alettiin tähdittää.

Nykypäivän Michelin-oppaiden arvioinneissa on mukana jo yli 40 000 ravintolaa eri puolilta maailmaa. Tähtien saamista pidetään yleisesti ravintola-alan arvokkaimpana tunnustuksena.

Kriteereinä tähtien saamiselle toimivat muun muassa raaka-aineiden laatu, makujen tasapaino ja valmistustekniikan taituruus. Yhden tähden ravintolan ominaisuutena pidetään sitä, että ravintola on kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä.

Kolmen tähden ravintola on tasoltaan sellainen, että itsessään sen vuoksi kannattaa tehdä matka paikkakunnalle.

Lue myös: Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa 2024 – katso koko lista!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomi sai kaksi uutta Michelin-ravintolaa Helsinkiin ja Rukalle – kolmas tähti jäi edelleen uupumaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.