Ruoka

Helsingin parhaat kahvilat: 12 paikkaa, joihin haluat piipahtaa sumpille – ja mistä löytää parhaat pullat!

Etsitkö täydellistä pysähdyspaikkaa sunnuntaikävelylle tai kaupungin parhaita korvapuusteja? Katso Kotilieden parhaat kahvilat Helsinki -listaus ja tee maistuva makumatka erilaisiin herkkukeitaisiin.

Kahvilaan poikkeaminen tuo ripauksen luksusta päivään kuin päivään. Mikäs sen parempaa, kuin istua kauniilla maisematerassilla, edessä tuore pulla ja kuppi kuumaa! Mutta mihin silloin kannattaa suunnata? Parhaat kahvilat Helsinki? Kotilieden toimitus kokosi listan, jolta löytyy Helsingin kiinnostavimmat kahvilat.

Lue myös: Helsingin parhaat brunssit – listasimme 11 ihanaa paikkaa, joissa haluat aloittaa aamusi

1. Parhaat kahvilat Helsinki: Cafe Regatta

Töölössä sijaistseva Cafe Regatta on täydellinen valinta kävelylenkin varrelle aurinkoisella säällä, kunhan ei ole paukkupakkasta. Tämän paikan juju on ennemminkin upeat maisemat meren äärellä kuin tarjoilut. Kahvilan pihassa on nuotiopaikka, johon voi ostaa paistettavat herkut sisältä.

Aurinkoisina viikonloppuina Regatassa voi joutua jonottamaan.
Aurinkoisina viikonloppuina Regatassa voi joutua jonottamaan. © Anni Reenpää

2. Rams Roasters

Huhu kertoo, että Ullanlinnassa sijaitsevasta Rams Roasterista saa kaupungin parhaat korvapuustit. Niiden perässä tänne kannattaakin suunnata hyvissä ajoin, sillä kauniina päivänä pullat myydään nopeasti loppuun. Paikka on pieni, joten pöytää voi olla vaikea saada.

3. St. George Bakery

Intiimi kahvittelupaikka Helsingin keskustassa on loistava esimerkiksi tapaamisia tai palavereja varten. Kelien lämmitessä Ruttopuiston laidalla sijaitseva kahvila avaa terassin, jossa istuskelee pidempäänkin. Leipomon herkullisesta valikoimasta voi napata matkaan tuoreen leivän viikonlopuksi. Hyvä aamupala.

St. George Bakeryn tiskiltä löytyvät niin suolaiset kuin makeat käsin leivotut herkut.
St. George Bakeryn tiskiltä löytyvät niin suolaiset kuin makeat käsin leivotut herkut. © Alina Koskela

4. Cafe Art Taideterassi

Töölönlahden tunnelmallisin pysähdyspaikka on Sinisessä huvilassa sijaitseva Cafe Art Taideterassi. Historiallisesti kaunis rakennus nätkee sisäänsä kahvilan, joka on täynnä erikoista taidetta ja herkullisia makeita sekä suolaisia leivoksia. Kuin aikamatka menneisyyteen. Terassilta upeat maisemat Töölönlahdelle.

5. Parhaat kahvilat Helsinki: Cafe Engel

Cafe Engel on klassikkojen klassikko. Kuhiseva, kansainvälinen tunnelma, mahdollisuus bongata poliitikkoja ja muita julkkkiksia, ehdottoman keskeinen sijainti, historiallisen rakennuksen oma fiilis ja mahtava näkymä Senaatintorille. Unohtamatta mainioita aamiaista.

Cafe Engeliin voi suunnata myös lounaalle. Listalta löytyvät perinteiset annokset suolaisista piirakoista lohikeittoon.
Cafe Engeliin voi suunnata myös lounaalle. Listalta löytyvät perinteiset annokset suolaisista piirakoista lohikeittoon. © Alina Koskela

6. Cafe Metsäpaahtimo

Mukava ulkoilupäivän pysähdyspaikka kuvankauniissa ja historiallisessa Lapinlahdessa. Tämä paikka toimii parhaiten viikonloppulenkkien määränpäänä silloin, kun ulkona tarkenee jo istuskella. Terassi sijaitsee meren äärellä. Hyvää kahvia ja vegaanisia herkkuja!

7. Torikahviloiden klassikko: Kahvisiskot

Hakaniemen torilla sijaitseva Kahvisiskot on torikahvien rakastajien kantakahvila. Kesäisin täydellinen kohtaamispaikka kiireettömiin hetkiin. Tarjolla on niin riisipuuroa kuin muurinpohjalettujakin. Viikonloppuisin teltassa voi päästä nauttimaan hanurin soitosta. Paras tunnelma!

Kahvisiskoilla herkutellaan muurinpohjaletuilla ja nautitaan torin vilinästä.
Kahvisiskoilla herkutellaan muurinpohjaletuilla ja nautitaan torin vilinästä. © Alina Koskela

8. Paseo

Lauttasaaren eteläkärjessä sijaitseva Paseo-kahvila on sunnuntaikävelylenkin arvoinen paikka, jonne koiratkin ovat tervetulleita. Lounastakin on tarjolla. Lauttasaaren rantareitin varrella voit kuvitella hetken olevasi saaristossa. Samalla reissulla voi käydä uimassa. Uusi uimalaituri on parin minuutin matkan päässä kahvilasta.

9. Kakkugalleria

Fredrikinkadulla sijaitseva intiimi Kakkugalleria on ihanien leivosten ja kakkujen ystäville. Paikan vetonaula on kakkubuffet, jossa 14,50 euron hintaan pääset maistelemaan eri sortteja rajattomasti. Vain makean todellisille ystäville!

Kakkukalleriaan kannattaa suunnata leivosten perässä.
Kakkukalleriaan kannattaa suunnata leivosten perässä. © Alina Koskela

10. Relove

Relove tunnetaan parhaiten kirpputoriketjuna, mutta sinne kannattaa pysähtyä myös kahville! Kahviloiden vetonaula on tunnelma, ilmapiiri ja trendikkäät herkut. Tarjolla on aamiaista, lounasta ja käsintehtyjä leipomuksia viikon jokaisena päivänä. Toimituksen suosikkikahvila löytyy Töölöstä.

11. Parhaat kahvilat Helsinki: Cafe Adjudant

Tamminiemessä sijaitsevassa Cafe Adjutantissa viehättävät merimaiset ja erikoisherkut. Täällä kannattaa maistaa Kekkosen retkievästä, joka on voipaperiin pakattu graavilohileipä tai voisilmäpullaa, jossa on lakkoja ja leipäjuustoa. Samalla reissulla voi tehdä kävelyn viereiseen Seurasaareen.

12. Cafe Briossi

Café Briossi on lähes 30 vuotta Kalevankadulla toiminut konditoria-kahvila, joka tarjoilee myös aamiaista päivittäin. Parasta täällä ovat tuoreet itse leivotut makeat ja suolaiset leivonnaiset. Varsinkin klassiset briossit ovat maistamisen arvoisia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin parhaat kahvilat: 12 paikkaa, joihin haluat piipahtaa sumpille – ja mistä löytää parhaat pullat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.