Reseptit
yli 60 min
40
Kiitos

Voisilmäpullat

Voisilmän sijaan pullan keskelle voi painaa nokareen kuumalla vedellä pehmennettyä mantelimassaa ja ripotella päälle mantelilastuja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa tai
2 pussia kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g juoksevaa rasvaa, margariinia tai voita

voiteluun:

muna
Mainos

pinnalle:

noin 50 g voita
1 dl sokeria tai raesokeria

Valmistusohje

1. Käytä pullataikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa kohonnut pullataikina leivinalustalle. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Vaivaa paloista ilma ja leivo taikina pötkösi. Jaa pötkö haluamasi kokoisiksi paloiksi.

5. Pyöritä palat pulliksi ja lado ne leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Kohota leivinliinan alla noin 15 ­ minuuttia.

6. Voitele pullat kananmunalla. Paina sormella keskelle kuoppa ja täytä se voinokareella ja sokerilla. Voit myös leikata saksilla pullan pintaan ristiviillot ja painaa keskelle voinokareen ja sokeria.

7. Paista pullia 225€€­-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Korvapuustit

Dallasboston

Pähkinäpullat

Pähkinäpullat

Lucia-pullat

Lucia-pullat

Mustikkapulla

Ruoka.fi: Mustikkapulla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Voisilmäpullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X