Munakoison itkettäminen poistaa kitkeryyden

Munakoison rakastajissa on kaksi koulukuntaa. Toisten mielestä kasvis on itketettävä, toisten mielestä toimenpide on tarpeeton.

Nykyiset munakoisot on jalostettu miedoiksi, joten koisokasville tyypillistä karvautta ei enää juuri huomaa. Itketys poistaa kitkeryyden ja liian nesteen.

Näit itketät munakoison

1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi.

2. Ripota leikkuulaudalle ohuelti suolaa, aseta päälle munakoisoviipaleet ja ripota suolakerros myös pinnalle.

3. Anna suolan vaikuttaa ainakin puolisen tuntia.

4. Huuhdo suola munakoisoviipaleista ja kuivaa viipaleet paperilla.

Vinkki: Munakoisoviipaleet voi itkettää myös suolavedessä liottamalla (1 l vettä/1 rkl suolaa).

Lisää ruokaideoita munakoison ystävälle:

Munakoiso

Munakoiso on aterian kaunokainen

Kasvisruokaa grillaten

Ruoka.fi: Munakoiso

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakoison itkettäminen poistaa kitkeryyden

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X