Ruoka

Pestomunat villitsevät somessa – testasimme kahden raaka-aineen simppelin reseptin ja ihastuimme 

Pestomunat ovat sosiaalisen median suosittu hittiresepti, joka leviää TikTokissa ja Instagramissa. Testasimme jännittävän kahden raaka-aineen makuyhdistelmän.

Pestomunat ovat saaneet sosiaalisen median kotikokit innostumaan kananmunien paistosta uudella tavalla. Ei ole mikään ihme, että pestomunat ovat villinneet somekansan. Yhdistelmä on yksinkertainen ja herkullinen. Lisäksi ne ovat todella helppo valmistaa.

Lue myös: Etti, 16, testasi Tiktok-tortillan – katso videolta paras kikka tortillan taitteluun

Pestomunat villitsevät – miksi ne ovat niin herkullisia?

Salaisuus pestomunien valmistuksessa on kananmunan ominaisuudessa imeä makuja itseensä. Jos paistat munan pannulla voissa tai öljyssä, se jää vaisun makuiseksi. Pesto toimii öljynä ja maun tuojana, saat yhdellä kertaa täydellisesti paistuneet kananmunat ja herkullisen yrttisen maun. Nerokasta!

Pestomunat valmistetaan pinnoitetulla pannulla. Pannulle ei lisätä öljyä tai muuta rasvaa, koska pesto on valmiiksi öljyistä.

Ruokatoimittaja testasi pestomunat ja yllättyi yhdistelmästä.

”Rakastan pestoa ja rakastan kananmunia, mutta ei olisi tullut mieleenikään paistaa pestoa pannulla. Tämä yhdistelmä on hauska ja helppo. Jos öljy on loppu eikä voitakaan ole, niin tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea”, Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki sanoo.

Pestomunat eivät tarvitse edes mitään mausteita, koska pestossa on kaikkea.

Pesto valmistetaan aromikkaasta basilikasta, rasvaisesta parmesaanijuustosta, pinjansiemenistä, valkosipulista, suolasta ja öljystä. Pestomunia varten voi käyttää kaupan valmista pestoa tai tehdä peston itse.

Lue myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa

Innokas kotikokki tekee peston itse. Pestoon voi laittaa basilikan lisäksi myös muita yrttejä kuten salviaa, persiljaa, karhunlaukkaa ja keväällä sen voi tehdä villiyrteistä esimerkiksi nokkosesta, vuohenputkesta tai voikukista.

Pestomunat valmistuvat valmiista pestosta ja kananmunista. Tarjoa ne rapean leivän ja tomaattien kanssa. 
Pestomunat valmistuvat valmiista pestosta ja kananmunista. Tarjoa ne rapean leivän ja tomaattien kanssa.  Kuva: Sanna Mansikkamäki

Mikä maistuu pestomunien kanssa? Tarjoa somehitti näin

Pestomunat ovat loistava aamiainen tai välipala. Tarjoa paistettu pestomuna sellaisenaan rapean paahdetun voileivän päältä tai raikkaiden kypsien kirsikkatomaattien kanssa.

Sosiaalisesta mediasta voi poimia erilaisia tarjoiluehdotuksia pestomunille. Joku tykkää laittaa munat paahdetun leivän päälle missä on pohjalla avokadoa tai tuorejuustoa. Myös club sandwich -kerrosleipä muuttuu herkulliseksi, kun väliin paistaa pestomunia.

Somekokit ovat innostuneet ideasta niin paljon, että Instagramista löytää jo erilaisia pestomunaversioita. Punainen pesto, joka on tehty aurinkokuivatuista tomaateista, voisi toimia pestomunissa täydellisesti.  Myös harissamunia joku oli kokeillut.

Katso Kotilieden Reels-videolta, miten pestomunat valmistuvat:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pestomunat villitsevät somessa – testasimme kahden raaka-aineen simppelin reseptin ja ihastuimme 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.