Ruoka

Sitruuna valloittaa leivonnaisissa – katso hurmaavan raikkaat reseptit

Sitruunainen leivonnainen on täydellinen kahvipöydän tarjottava: makea ja ihanan raikas. Kokosimme tarjolle viisi hurmaavaa herkkua, joissa kaikissa maistuu sitruuna.

1. Sitruunapiirakka maistuu jälkiruokana

Sitruunapiirakka on hienostunut leivonnainen, joka syntyy helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Pohjataikina surahtaa sukkelasti monitoimikoneessa sekaisin ja täytekin valmistuu helposti sekoittamalla ainekset yhteen: ensin sokeri ja kananmunat, sitten sitruunamehu ja kuoriraaste sekä vehnäjauhot. Astetta fiinimmän jälkiruoan loihdit leikkaamalla piiraan valmiiksi annospaloiksi ja tarjoamalla sen kermavaahdon kera.

Sitruunaleivos

Resepti: Sitruunapiirakka

2. Kääretorttu täytetään sitruunarahkalla

Sitruunakääretorttu on helppo leivonnainen ja siitä oiva vierastarjottava, että voit leipoa sen valmiiksi jo edellisenä päivänä valmiiksi ja nostaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Helppoudet sikseen, sillä tärkeintä on kuitenkin maku. Täytteessä hurmaa kermasta, jogurtista ja sitruunarahkasta vatkattu makean raikas täyte. Taikinaan lisätyt unikonsiemenet ovat tuovat hauskan ja ihanan rasahtelevan suutuntuman.

Sitruunakääretorttu unikonsiemenillä

Resepti: Sitruunakääretorttu

3. Sitruunajuustokakku vie jalat alta

Jos sitruunaleivonnaisesi pitää olla tuhti, mutta samaan aikaan ihana raikas, tartu tähän reseptiin. Murea pohja yhdistettyä tuorejuustosta, kondensoidusta maidosta ja valkosuklaasta valmistettuun suussa sulavaan täytteeseen vie kerralla jalata alta. Pieni villi lisä tulee lorauksesta limoncelloa eli sitruunalikööriä, joka tekee kakusta täydellisen.

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Resepti: Limoncello-valkosuklaajuustokakku

4. Sitruuna raikastaa marenkimuffinit

Nämä hurmaavat appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit haastavat klassisen sitruuna-marenkipiirakan. Limerahkalla raikastettu taikina paistetaan muffinivuoissa ja keskelle koverretaan kolo, joka täytetään raikkaan hedelmäisellä appelsiini-sitruunakiisselillä. Lopuksi leivonnaiset hunnutetaan pumpulin pehmeällä, makealla marengilla. Jos et omista kaasupoltinta, voit paahtaa kauniin ruskean pinnan marenkiin myös uunissa grillivastuksen alla.

Leivonnaiset voi valmistaa marenkia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta hetki ennen tarjoilua.

Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit

Resepti: Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit

5. Pullapitko maustuu sitruunalla

Tuoretta pullaa ei mikään voita. Jos levität taikinan väliin tuorejuustoa sekä sitruunatahnaa ja kääräiset koko komeuden pitkoksi, varaudu siihen ettei leivonnaisesta jää muruakaan tähteelle. Ison pitkon sijaan voit pyöräyttää taikinasta myös sitruunaisia vuokapullia.

Sitruunapitko

Resepti: Sitruunapitko

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna valloittaa leivonnaisissa – katso hurmaavan raikkaat reseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.