Broilerinmaksamousse
- Gluteeniton
Ainekset
- 400 g broilerinmaksaa (pakaste)
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- tai voita
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 dl vettä
- tai kuivaa valkoviiniä
- laakerinlehti
- muutama timjamin oksa
- 1 dl ranskankermaa
- liivatelehti
- haudutusliemi
- 1 rkl punaviinisiirappia
pinnalle:
- karpalohilloa
- tai puolukkahilloa
- yrtin tai salaatin oksa
Valmistusohje
- Sulata maksat siivilässä valuttaen. Huuhdo, kuivaa ja paista kevyesti öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon silputut sipulit ja valkosipulinkynnet, mausteet ja neste. Hauduta noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
- Pyöräytä sipulit ja maksat teholeikkurissa ranskankerman kanssa sileäksi seokseksi.
- Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivate vedestä ja sulata kiehuvaan maksojen haudutusliemeen. Lisää liivateliemi jauhettuun maksaan.
- Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa noin tunnin ajan. Korista tarjolle tuotaessa kirpeällä hillolla ja yrtin oksalla.
4-6 annosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerinmaksamousse