Broileripiirakka

Broileripiirakka 

60
min
30-60 min

Ainekset

pohja

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa

Täyte

noin 500 g broilerinfileetä
1 rkl öljyä
1 tl grillausmaustetta
1 tl suolaa
1 prk (290/160 g) latva-artisokkaa öljyssä
2 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g emmentaljuustoraastetta
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa

Pinnalle

1 ruukku rucolaa
1 prk (noin 180 g) salaattijuustokuutioita öljyssä
½ prk(465/360 g) punaisia, kuorittuja ja paahdettuja paprikoita
2 dl kivettömiä oliiveja

Valmistusohje

Broileripiirakka on ruokaisa tarjottava kahvipöytään tai illanistujaisiin. Välimerellisen piirakan viimeistelevät pinnalle nostettavat herkulliset höysteet. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

1. Nypi kulhossa rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan kätevästi myös monitoimikoneessa.

2. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka (noin 26 x 38 cm). Nosta leivinpaperiarkki kostean pyyhkeen päälle, ja kaulitse taikina suoraan paperiarkin kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Painele reunoihin halutessasi kuviot haarukalla. Nosta pelti kylmään täytteen teon ajaksi.

3. Paloittele broilerinfileet pieniksi. Kypsennä broilerit pannulla öljyssä, ja mausta grillausmausteella ja suolalla. Anna jäähtyä. Valuta artisokat ja paloittele. Öljyn voit säästää ja käyttää muussa ruoanvalmistuksessa.

4. Levitä taikinapohjalle broileripalat, artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Levitä päälle juustoraaste. Sekoita kulhossa kananmunat ja ranskankerma. Valuta tasaisesti piirakan päälle.

5. Paista broileripiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Nosta piirakka jäähtymään. Juuri ennen tarjoilua paloittele broileripiirakka ja ripottele pinnalle rucolaa, salaattijuustokuutioita, paloiteltua ja paahdettua paprikaa ja oliiveja. Valuta piirakan pinnalle juustopurkin öljyä.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä:
Parsakaalipiirakka
Tomaatti-mozzarellapiirakka
Chorizopiirakka
Ruoka.fi: Parsapiirakat

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto