Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa grillissä

Parsa grillissä on kevään ja alkukesän hienostunein bbq-herkku. Parsan grillaaminen on helppoa, kunhan tarkkailet sen kypsyyttä. Parsa ei grillissä kuivu, kun sivelet sen öljyllä kauttaaltaan. Grillattu parsa on parhaimmillaan, kun se on vielä napakka. Viimeistele parsat sormisuolalla, pähkinäöljyllä ja parmesaanilastuilla tai ranskankermasta tehdyllä ja limetillä maustetulla valkealla kastikkeella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsa grillissä

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Mausteöljy

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl limettimehua
  • ½ rkl soijakastiketta

Valkea kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Parsa grillissä valmistuu helposti näin:

1. Aloita parsan grillaus siistimällä parsat. Taivuta parsan varsia ja anna varren murtua. Heitä huokoinen ja puumainen parsan tyviosa pois. Jos parsat ovat paksukuorisia, ne voi kuoria. Ohutkuorisia, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.

2. Paahda parsoja grillissä, kunnes niiden pinta saa väriä, noin 2-3 minuuttia/puoli. Jos parsat ovat kovin paksuja, voit myös esikeittää niitä pari minuuttia ja käyttää sen jälkeen nopeasti grillissä saamassa makua.  Tarjoa grillattu parsa mausteöljyn tai valkean kastikkeen kanssa alkupalana tai kalan kera.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään parsa-bulgursalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa grillissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.