Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Grillattu parsa

Grillattu parsa on kevään ja alkukesän hienostunein bbq-herkku. Parsan grillaus on helppoa, kunhan tarkkailet sen kypsyyttä. Parsa ei kuivu, kun sivelet sen öljyllä kauttaaltaan. Grillattu parsa on parhaimmillaan, kun se on vielä napakka. Viimeistele parsat sormisuolalla, pähkinäöljyllä ja parmesaanilastuilla tai ranskankermasta tehdyllä ja limetillä maustetulla valkealla kastikkeella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattu parsa

nippu vihreää parsaa
öljyä

Mausteöljy

2 rkl öljyä
0.5 rkl limettimehua
0.5 rkl soijakastiketta
Mainos

Valkea kastike

2 dl ranskankermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
ripaus sokeria

Valmistusohje

Grillattu parsa 

1. Aloita parsan grillaus siistimällä parsat. Taivuta parsan varsia ja anna varren murtua. Heitä huokoinen ja puumainen parsan tyviosa pois. Jos parsat ovat paksukuorisia, ne voi kuoria. Ohutkuorisia, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.

2. Paahda parsoja grillissä, kunnes niiden pinta saa väriä, noin 2-3 minuuttia/puoli. Jos parsat ovat kovin paksuja, voit myös esikeittää niitä pari minuuttia ja käyttää sen jälkeen nopeasti grillissä saamassa makua.  Tarjoa grillattu parsa mausteöljyn tai valkean kastikkeen kanssa alkupalana tai kalan kera.

Katso lisää parsaherkkujen reseptejä:

Parsaa

Keitetty parsa
Kypsennä kasvikset oikein – 8 maukasta ohjetta

Lautasella parsa-vuohenjuustorisottoa
Parsa-vuohenjuustorisotto

Anna.fi: parsa-bulgursalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu parsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X