
Parsa grillissä
Parsa grillissä on kevään ja alkukesän hienostunein bbq-herkku. Parsan grillaaminen on helppoa, kunhan tarkkailet sen kypsyyttä. Parsa ei grillissä kuivu, kun sivelet sen öljyllä kauttaaltaan. Grillattu parsa on parhaimmillaan, kun se on vielä napakka. Viimeistele parsat sormisuolalla, pähkinäöljyllä ja parmesaanilastuilla tai ranskankermasta tehdyllä ja limetillä maustetulla valkealla kastikkeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parsa grillissä
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Mausteöljy
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl limettimehua
- ½ rkl soijakastiketta
Valkea kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Parsa grillissä valmistuu helposti näin:
1. Aloita parsan grillaus siistimällä parsat. Taivuta parsan varsia ja anna varren murtua. Heitä huokoinen ja puumainen parsan tyviosa pois. Jos parsat ovat paksukuorisia, ne voi kuoria. Ohutkuorisia, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.
2. Paahda parsoja grillissä, kunnes niiden pinta saa väriä, noin 2-3 minuuttia/puoli. Jos parsat ovat kovin paksuja, voit myös esikeittää niitä pari minuuttia ja käyttää sen jälkeen nopeasti grillissä saamassa makua. Tarjoa grillattu parsa mausteöljyn tai valkean kastikkeen kanssa alkupalana tai kalan kera.
Katso lisää parsaherkkujen reseptejä:
Keitetty parsa Kypsennä kasvikset oikein – 8 maukasta ohjetta
Anna.fi: parsa-bulgursalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsa grillissä