Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu parsa

Parsa on kan­nattaa nauttia mahdollisimman tuoreena. Tun­nistat tuoreen parsan umpinai­sista nupuista ja napakasta varresta. Tarjoa paahdetut parsat sellaisenaan tai lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattua parsaa, sitruunaa ja mantelia:

  • 1 nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rouhittua merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 (luomu)sitruunankuori
  • 1 dl kuorellisia manteleita tai hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Ota nippu vihreitä parsoja. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paksuimmat parsat voi kuoria kevyesti.

2. Levitä parsat pellille leivinpaperin päälle. Valele päälle 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl rouhittua merisuolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

3. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä.

4. Nosta paahtuneet parsat uunista ja siirrä tarjoiluvadille. Raasta päälle 1(luomu)sitruunan kuori ja ripottele pinnalle 1 dl kuorellisia manteleita tai hassepähkinöitä rouhittuna.

Lue myös: Parsa on pikaruokaa – katso 5 ohjetta!