Reseptit
4
Kiitos

Grillattua parsaa, sitruunaa ja mantelia

Parsa on kan­nattaa nauttia mahdollisimman tuoreena. Tun­nistat tuoreen parsan umpinai­sista nupuista ja napakasta varresta. Tarjoa paahdetut parsat sellaisenaan tai lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillattua parsaa, sitruunaa ja mantelia:

1 nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl rouhittua merisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 (luomu)sitruunankuori
1 dl kuorellisia manteleita tai hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Ota nippu vihreitä parsoja. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paksuimmat parsat voi kuoria kevyesti.

2. Levitä parsat pellille leivinpaperin päälle. Valele päälle 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl rouhittua merisuolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

3. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä.

4. Nosta paahtuneet parsat uunista ja siirrä tarjoiluvadille. Raasta päälle 1(luomu)sitruunan kuori ja ripottele pinnalle 1 dl kuorellisia manteleita tai hassepähkinöitä rouhittuna.

Lue myös: Parsa on pikaruokaa – katso 5 ohjetta!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattua parsaa, sitruunaa ja mantelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X