Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut fenkolit

Grillatut fenkolit ovat herkullinen sellaisenaan tai oiva lisäke kala-aterialle. Aniksen makuisesta salaattifenkolista saa kiehauttamalla, grillaamalla ja marinoimalla herkullisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillatut fenkolit:

  • 4 fenkolia
  • vettä
  • suolaa

Marinadi:

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • sitruunatimjamia
  • 1 nippu silputtua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Halkaise fenkolit. Kiehauta vesi ja suola. Keitä fenkoleita viitisen minuuttia. Kaada lävikköön valumaan.

2. Sekoita marinadin ainekset.

3. Sivele fenkolit öljyllä ja paahda niitä grillissä tai parilapannulla. Nosta grillatut fenkolit astiaan. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan tai grillatun kalan kanssa.

Lue myös: Näin grillaat kasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut fenkolit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.