Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillikasvikset mausteliemessä

Grillikasvikset mausteliemessä ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja, jotka maistuvat herkulta grilliruokien kanssa. Grillatut kasvikset saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillikasvikset mausteliemessä:

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • punainen, vihreä ja keltainen paprika
  • pienehkö munakoiso
  • 1 nippu pikkusipuleita

Marinadi

  • 1 sitruunan mehu tai 2 rkl viinietikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl rouhittua merisuolaa
  • 1 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia ja oreganoa)

Valmistusohje

Grillikasvikset marinadissa tehdään näin:

1. Leikkaa kesäkurpitsat renkaiksi tai pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa munakoiso renkaiksi, ripota pinnalle suolaa ja anna itkettyä noin 10 minuuttia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet. Poista sipuleista varret ja säästä ne vaikka salaattiin.

2. Paahda kasvikset grillissä. Jos haluat paprikoista kuorettomia, pane hiiltyneet paprikat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia, poista sitten kuori.

3. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi kasviksille. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Sekoita välillä.

Katso myös: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu

Katso myös Anna.fi/ruoka: Täydellisesti grillatut kasvikset ovat paras lisuke lihalle ja kalalle – herkullisia myös salaatissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillikasvikset mausteliemessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.