Reseptit

Hauki-kirjolohiterriini

Ainekset

  • 400 g kirjolohta
  • 2 valkuaista
  • 1 tl suolaa
  • 0,25-0,5 tl valkopippuria
  • 1,5-2 dl kermaa
  • 400 g haukea
  • 2 valkuaista
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl viherpippuria
  • 1,5-2 dl kermaa
  • tilliä

Valmistusohje

Hauki-kirjolohiterriini
  1. Tee kaksi murekeseosta. Hienonna mahdollisimman kylmät, ruodottomat ja paloitellut kalafileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä hienoksi. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla, viherpippurilla ja kermalla. Lisää lopuksi valkuaiset yksitellen.
  2. Voitele uunivuoka ja levitä vuokaan punertava kirjolohimurekeseos, sitten runsaasti hienonnettua tilliä ja päälle vaalea haukimurekeseos. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes mureke on kypsää.
  3. Kumoa jäähtyneenä tarjoiluvadille.
  • Ohje: Kokkolan ammattioppilaitos

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hauki-kirjolohiterriini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.