Hauki-kirjolohiterriini
- Gluteeniton
Ainekset
- 400 g kirjolohta
- 2 valkuaista
- 1 tl suolaa
- 0,25-0,5 tl valkopippuria
- 1,5-2 dl kermaa
- 400 g haukea
- 2 valkuaista
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl viherpippuria
- 1,5-2 dl kermaa
- tilliä
Valmistusohje
- Tee kaksi murekeseosta. Hienonna mahdollisimman kylmät, ruodottomat ja paloitellut kalafileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä hienoksi. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla, viherpippurilla ja kermalla. Lisää lopuksi valkuaiset yksitellen.
- Voitele uunivuoka ja levitä vuokaan punertava kirjolohimurekeseos, sitten runsaasti hienonnettua tilliä ja päälle vaalea haukimurekeseos. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes mureke on kypsää.
- Kumoa jäähtyneenä tarjoiluvadille.
- Ohje: Kokkolan ammattioppilaitos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hauki-kirjolohiterriini