Herkullinen katkarapupata
Herkullinen katkarapupata maustetaan tässä ohjeessa anisviinalla. Öljyssä kuullotetut fenkoli, valkosipuli ja purjo täydentävät katkarapupadan hienostunutta makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Herkullinen katkarapupata:
- 500 g katkarapuja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 500 g purjoa
- fenkolia
- 2 rkl anisviinaa
- 1 dl kermaa tai soijakermavalmistetta
- 1 tl currya
- ripaus cayennepippuria
- 4-5 rkl kastikesuurusta esim. Maizena
- 1 rkl appelsiinimehua
- 1 ruukku tilliä
Valmistusohje
- Silppua valkosipulit. Halkaise, pese ja viipaloi purjo ja paloittele fenkolit. Kuumenna öljy ja kuullota siinä valkosipulisilppu-, purjorenkaat ja fenkolipalat. Hauduta kannen alla 8–10 minuuttia.
- Lisää sulaneet katkaravut (ja mausta paistos anisviinalla). Lisää lopuksi kerma ja mausteet. Kuumenna 5–10 minuuttia, mutta älä keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Silppua tilli valmiiksi.
- Kaada osa liemestä pieneen kulhoon ja sekoita siihen kastikesuurus. Kaada liemi takaisin pataan ja kiehauta kevyesti. Mausta appelsiinimehulla ja tillisilpulla. Tarjoa pata esimerkiksi riisistä muotoillun renkaan keskeltä tai rapean tuoreen leivän kanssa.
Katso myös: Katkaravut sopivat arjen ja juhlan ruokiin – 9 maukasta ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkullinen katkarapupata