Paahtopaisti maustekylvyssä
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 1 ½ -2 kg naudan paahtopaisti
Maustekylpy:
- 1 l vettä
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- 1-2 laakerinlehteä
- ½ tl chilihiutaleita
Appelsiinikastike:
- 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
- ½ dl valkoista balsmicoa
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Paahtopaisti maustekylvyssä
- Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista.
- Sido paisti puuvillanarulla. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta saat paistia leikatessa lihasta kauniimmat viipaleet.
- Nosta paisti ritilälle tai paistin kokoiseen uunivuokaan ja työnnä siihen lihalämpömittari. Kypsennä paahtopaistia 100 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta, jolloin paisti on sisältä vielä punainen, tai 60 astetta, jolloin paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Varaa paistoaikaa 1 1/2 tuntia kiloa kohden eli kahden kilon paahtopaistille reilut 3 tuntia. Alhaisessa lämpötilassa liha kypsyy tasaisen punertavaksi.
- Kun paisti on uunissa, kiehauta maustekylvyn aineksia kunnes suola on sulanut. Anna liemen jäähtyä.
- Pane uunista tullut paisti mausteliemeen. Anna paistin jäähtyä ja maustua viileässä 4-5 tuntia. Älä seisota paistia liemessä pidempään, sillä siitä tulee liian suolaista
- Laikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kauniisti paistinvadille. Rouhi pinnalle halutessasi vielä mustapippuria.
- Sekoita keskenään appelsiinimarmeladi, öljy ja balsamico. Lusikoi kastike paahtopaistiviipaleille ja anna paistin maustua viileässä vielä parin tunnin ajan.
- Tarjoa perunasalaatin kanssa.
Lue myös Himahellan juttu Paahtopaisti maustekylvyssä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahtopaisti maustekylvyssä