Italialainen voileipäkakku

Italialainen voileipäkakku 

60+
min
2
15 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

12-16 grahampaahtoleipäviipaletta
12-16 perunalimppuviipaletta

Punainen täyte:

1 pkt (200 g) aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
2 rkl tomaattipyreetä
50 g ohutta kylmäsavukinkkua
3 rkl ranskankermaa

Valkoinen täyte:

1 prk (190/171 g) öljyyn säilöttyjä latva-artisokkia
2 tl sitruunamehua
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria

Vihreä täyte:

1 pkt (200 g) valkosipulituorejuustoa
3 rkl ranskankermaa
2 rkl pestokastiketta

kostutus:

1.5 dl kasvislientä

pinnalle:

2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl ranskankermaa
herneenversoja
50 g ohutta kylmäsavukinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 prk (200 g) minimozzarellapalloja
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Italialainen voileipäkakku

  • Valmistusaika noin 1 tunti + kakun vetäytyminen

1. Leikkaa leivät kuorettomiksi.
Aseta leivinpaperiarkki halkaisijaltaan
26 cm:n irtopohjavuokaan
pohjan ja reunarenkaan väliin.
Öljyä vuoan reunat kevyesti ja
asettele reunoille kapeat leivinpaperista
leikatut suikaleet.

2. Punainen täyte: notkista tuorejuusto
ja sekoita joukkoon tomaattipyree,
hienoksi silputut kinkkuviipaleet
ja ranskankerma. Valkoinen
täyte: valuta latva-artisokat öljystä
ja soseuta sauvasekoittimella muiden
ainesten kanssa tahnaksi. Vihreä
täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita
joukkoon ranskankerma ja pestokastike.

3. Leikkaa puolet grahamleipäviipaleista
saksilla pohjakerrokseksi
vuokaan. Kostuta kasvisliemellä.
Levitä vihreä täyte leipäviipaleiden
päälle. Paloittele puolet perunalimppuviipaleista
seuraavaksi kerrokseksi,
kostuta ja levitä valkoinen
täyte viipaleiden päälle. Paloittele
loput grahamleipäviipaleet, kostuta
ja levitä punainen täyte. Leikkaa
loput perunalimppuviipaleet pintakerrokseksi
ja kostuta pinta. Peitä
kakun pinta leivinpaperista leikatulla
palalla. Nosta kakku jääkaappiin ja
anna makujen tasaantua yön yli.

4. Kumoa voileipäkakku vadille.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma
notkeaksi tahnaksi. Peitä kakun
pinta ja reunat tahnalla.

5. Koristele reunat herneenversoilla.
Kääräise kinkkuviipaleet
ruusukkeiksi kakun keskelle. Pese
ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta
ja puolita mozzarellapallot. Asettele
reunoille tomaatin- ja mozzarellan
puolikkaita. Koristele basilikanlehdillä
ja rouhaise päälle
hieman mustapippuria.

 

03.05.2011
Kotiliesi
  • 2