Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset
Kevyet kuharulla kypsennetään valkoviinikastikkeessa ja tarjotaan höyrytettyjen kasvisten kanssa. Kaloreita yhdessä annoksessa kuharullia on 390 eli 1630 kJ.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kevyet kuharullat
- 600 g kuhafileetä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 ruukku rucolasalaattia tai persiljaa
- 10 basilikanlehteä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 50 g pinjansiemeniä
- 2 dl valkoviiniä
- 2-3 rkl kasvirasvatuorejuustoa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1-2 tl kala- tai kasvisliemitiivistettä
- (fondia)
- (½ dl vettä)
Höyrytetyt vihannekset:
- 200 g ruusu- tai kukkakaalia
- 200 g porkkanoita
- 100 g papuja
- 100 g salaattifenkolia tai lehtipinaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- veitsenkärjellinen suolaa, pippuria ja sokeria
Valmistusohje
- Leikkaa fi leet ruodottomiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori valkosipulinkynsi ja pane se, rucola, basilika, öljy, pinjansiemenet ja 2 rkl valkoviiniä kulhoon. Hienonna sauvasekoittimella.
- Levitä seos fileille, rullaa ne ja lado vuokaan. Kaada viini ja sitruunamehu fileille, lisää tuorejuusto nokareina ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
- Puhdista ja pilko suupaloiksi lisäkekasvikset, höyrytä tai kypsennä vesitilkassa noin 10 minuuttia (pinaatin voi pikapaistaa öljytyllä pannulla), sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet. Mausta seoksella kasvikset.
- Lisää kuhan kastikkeeseen fondi (ja tilkka vettä), sekoita niin, että juusto sekoittuu tasaisesti. Tarjoa vihannesten sekä perunan kanssa.
Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset