Tarte tatin mansikoista
Tarte tatin mansikoista on perinteisen omenaherkun mansikkainen versio. Pienet mansikkapiirakat ovat helppo ja nopea vierasvara, sillä ne leivotaan kätevästi pakastetaikinasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tarte tatin mansikoista
- 600 g lehtitaikinalevy (pakaste)
- 100 g voita
- ½ dl fariinisokeria
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Tarte tatin mansikoista leivotaan helposti näin:
1. Nosta lehtitaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa mansikat ja halkaise pituussuunnassa. Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri hieman sulaa ja karamellisoituu. Siirrä pannu levyltä syrjään.
2. Nosta mansikat pannulle ja kääntele kuumassa rasva-sokeri-seoksessa. Kauli sulanut taikina suuremmaksi levyksi. Painele muotilla halkaisijaltaan 12-14 cm kokoisia kiekkoja.
3. Asettele mansikat pienien halkaisijaltaan 12-14 cm olevien piirakkavuokien pohjalle. Nosta taikinalevyt päälle.
4. Pistele taikinalevyihin muutama reikä haarukalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Kumoa piirakat leivinpaperoidulle uunipellille. Käännä grillivastukset päälle ja paista piirakoihin rapea reunus pikaisesti kuumassa uunissa. Tarjoile mansikka tatin -piirakat jäähtyneinä, esimerkiksi jäätelön kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tarte tatin mansikoista