Tomaatti-mozzarellasalaatti
Insalata caprese, italialainen basilikan maustama tomaatti-mozzarellasalaatti on miellyttävä aterian aloitus. Suomalaiseen kesäiseen tomaattisalaattiin voi mozzarellan asemesta käyttää kotijuuston viipaleita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tomaatti-mozzarellasalaatti
- 3-4 pihvitomaattia
- ½ tl oreganoa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- ¼ tl suolaa
- ½ dl tuoreita basilikan lehtiä
- 250 g mozzarellajuustoa
- 1 rkl extra vergine -oliiviöljyä tai kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
Tomaatti-mozzarellasalaatti valmistetaan helposti näin:
- Leikkaa kypsistä pihvitomaateista ohuita viipaleita ja levitä ne tasaiselle alustalle, jolloin tomaattiviipaleet on kätevää maustaa kerralla suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja oreganolla.
- Irrota basilikanoksista lehtiä. Asettele salaattivadille tai annoslautasille vuorotellen tomaatti- ja mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä
- . Viimeistele tomaatti-mozzarellasalaatti lorauttamalla päälle oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Lue myös: italialainen focaccia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-mozzarellasalaatti