Riisi-kalakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
Ainekset
- puolikas purjo
- 1 keskikokoinen porkkana
- 1 pieni palsternakka
- ¾ dl punaista paprikaa suikaleina
- 12 dl kalalientä
- 6-7 kokonaista valkopippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g ruodotonta ja nahatonta hauki-, kuha- tai kirjolohifileetä suikaleina
- 1.5 dl pikariisiä
- suolaa
- 1 tl kirveliä
- 0.5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Pese ja paloittele purjo. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuori ja leikkaa porkkana sekä palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kalaliemi ja lisää pippurit.
2. Kun keitto kiehuu, lisää joukkoon purjo, valkosipulinkynnet, porkkana, palsternakka, paprika, kalasuikaleet ja riisi. Keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja kirvelillä.
3. Lisää tilli keittoon ja tarjoile leivän kanssa.
Ohje: Sakari Lehtinen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riisi-kalakeitto