Reseptit

Sadonkorjuuleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

juuritaikina:

  • 1 rkl hiivaa
  • 8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 4 dl vettä

leipätaikina:

  • juuri
  • 4 dl kurpitsasosetta
  • 1.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • noin 1,2 l hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl saksanpähkinä- tai rypsiöljyä

koristeeksi:

  • kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Sadonkorjuuleipä
  • 2 leipää tai noin 30 sämpylää
  • Juuritaikinan tekeytymisaika 1 vrk
  • Valmistusaika 1 tunti

1. Valmista juuritaikina edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin ja alusta noin 5 minuuttia. Anna nousta huoneenlämmössä.

2. Lisää seuraavana päivänä muut ainekset ja alusta taikina huolellisesti. Anna kohota puolisen tuntia.

3. Leivo taikinasta kaksi leipää tai sämpylöitä. Anna kohota noin 15 minuuttia. Sivele leipä vedellä tai öljyllä ja ripota päälle siemeniä. Paista leipää 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja sämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sadonkorjuuleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.