Samppanjatryffelit
Samppanjatryffelit kruunaavat jouluaterian, sillä illan päätteeksi nautitaan jalon juoman makuisia tryffeleitä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Samppanjatryffelit
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl samppanjaa tai kuohuviiniä
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Samppanjatryffelit valmistuvat näin
1. Samppanjatryffelit pannaan alulle rouhimalla suklaata. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Mausta seos samppanjalla tai kuohuviinillä. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele samppanjatryffelit kevyesti tomusokerissa.
Katso myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää
Katso myös Anna.fi/Ruoka: After dinner -suklaat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Samppanjatryffelit