Reseptit

Siitake-porsaspasta

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g pennespastaa
  • 3 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300 g jauhelihaa tai porsasmakkaroita viipaloituina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rasiaa (á 100g) siitakkeita tai
  • 2 dl liotettuja suolarouskuja tarpeen mukaan silputtuina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-1 dl tomaattimehua tai kasvislientä
  • ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
  • tuoretta oreganoa ja ruohosipulia silputtuna
  • 1-2 dl juustoraastetta, esim. emmentalraastetta

Valmistusohje

Siitake-porsaspasta
  1. Kiehauta pastavesi. Lisää suolaja kaikki pasta kerralla. Sekoita ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan tai kunnes pasta on kypsää, noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta tarkasti, mutta pidä pasta kuumana.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannussa öljyssä muruiksi sekoittaen.
  3. Lisää kypsymisen puolivälissä joukkoon sienet ja ruskista niitäkin hetken aikaa. Mausta seos hyvin valkosipulilla ja lisää tomaattimehu. Katkaise levyn lämpö ja hauduta hetki. Lisää muut mausteet.
  4. Kaada liha-sieniseos kuumana kuuman pastan joukkoon ja ripottele väliin juustoraastetta. sekoita hiukan ja tarjoa heti vaikkapa kiehautettujen papujen tai muiden kasvisten kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siitake-porsaspasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.