Silliperunat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 500 g puikulaperunoita
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 munankeltuaista
- 0.5 tl hienokiteistä merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
- voita
Lisäksi:
- 1 prk (275 / 120 g) maustettua sipulisilliä
- 120 g smetanaa
- hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella ja anna jäähtyä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä kevyesti. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi
3. Sekoita kulhossa perunaraaste, sipuli, keltuaiset ja mausteet. Pyörittele käsien välissä pieniä palloja ja painele litteähköiksi. Paista voissa pannulla kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.
4. Nosta perunalettujen päälle sillipala, nokare smetanaa ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile alkupalaksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Silliperunat